Actualiteiten rondom BIM en BIM Creators

Blog

De wereld van BIM is constant in beweging. De markt ziet hier steeds meer de voordelen van. Op onze blog delen we deze ontwikkelingen, onze ervaringen en ideeën rondom BIM en de BIM Creators.
“Kennis hebben is macht. Kennis delen is kracht!”


Nieuws BIM Creators

Project in beeld: AMS4 van Switch Datacenters

Artikel

BIM Creators heeft in opdracht van Leertouwer de coördinatie uitgevoerd voor het project AMS4. Leertouwer is als technisch dienstverlener gespecialiseerd in alle facetten van de elektrotechniek. Noem ze gerust systeemintegrator want in die rol ontwerpen, realiseren en onderhouden zij technische systemen waarin elektrotechniek, werktuigbouwkunde en ICT optimaal functioneren. AMS4 van Switch Datacenters is een premium… Meer lezen »

Project in beeld | Landstation Hollandse Kust Zuid

Artikel

BIM Creators heeft in opdracht van Movares de As Built modelleerwerkzaamheden uitgevoerd aan de civiele en bouwkundige objecten van het project: ‘Landstation Hollandse Kust Zuid.’ Lees hieronder de ervaring van beide partijen. Zelfstandig professionals Johan van Ogten en Ronald Mensen hebben in opdracht van BIM Creators gemodelleerd, zij vertellen: ‘Het project omvat diverse onderdelen zoals… Meer lezen »

Revit 2023 | Nieuwe features

Artikel

De nieuwe editie van Revit is uit. Naast dat het logo een metamorfose heeft ondergaan ,zijn er elk jaar weer aanpassingen en nieuwe functies beschikbaar gesteld. Hieronder worden de nieuwste en meest gebruikte functies van 2023 uitgelegd.   Views en Sheets Revit toont nu aan welke views er reeds op een sheet zijn geplaatst. Voor… Meer lezen »

BIM Creators is aangekomen bij een nieuw fase!

Artikel

BIM Creators is aangekomen bij een nieuwe fase! 1 maart is het nieuwe Management Team geïntroduceerd binnen de Business Unit installatietechniek. Met trots stellen Wouter, Maartje en Michiel hen aan jullie voor. Zij zullen de kwaliteit van BIM Creators naar een nog hoger niveau tillen. In 2016 heeft Wouter Balk BIM Creators opgericht, vanwege de… Meer lezen »

Bouwbezoek Poortmeesters Delft

Artikel

Aan de rand van het centrum van Delft komt PoortMeesters. Het is een project dat BIM2instal voor Rijndorp Installaties uitwerkt in opdracht van aannemer Ballast Nedam West. Met een aantal collega’s mochten wij op bezoek bij PoortMeesters om te zien hoe het gebruik van BIM in de praktijk is terug te zien. Bij aankomst staan… Meer lezen »

BIM Creators Bouwkunde; een gouden samenwerking

Artikel

Tekenbureau van Ogten en BIM Creators BV werkten al eerder samen aan meerdere projecten, waarbij zowel bouwkundige als installatietechnische expertise werd verleend aan éénzelfde opdrachtgever. Dit pakte zo goed uit dat de ambitie ontstond om gezamenlijk een bouwkundig BIM expertisebureau op te richten. Zo gezegd, zo gedaan. BIM Creators Bouwkunde is live gegaan in januari… Meer lezen »

Nieuwe BIM Creators stellen zich voor!

Artikel

De afgelopen maand zijn er weer 4 nieuwe BIM Creators gestart, maak kennis met ervaren modelleur Boaz en wel 3 stagiaires; Niels, Noah en Lude. Ik ben Boaz Augustijn, 29 jaar en woon in Langbroek, naast BIM modelleur ben ik vaak te vinden rondom auto’s, scouting en vrienden. Mijn opleidingsachtergrond is dat ik mijn MBO… Meer lezen »

BIM Creators en Wijnen Installaties werken samen

Artikel

In mei 2020 werd de opdracht door Wijnen Installaties uit Eindhoven gegeven aan BIM Creators voor het modelleren van de sprinklerinstallatie voor het nieuwbouwproject Havep. Hieronder lees je de ervaringen van Roel Janssen (Wijnen Installaties) en Ramon Kuperus (BIM Creators). Roel vertelt: ‘Via Havep en één van hun partners ben ik bij BIM Creators terecht… Meer lezen »

Met trots stellen we jullie graag voor aan onze klas met “zij-instromers”

Artikel

Deze maand is er weer een klas gestart met zij-instromers. Via deze weg stellen zij zichzelf voor en nemen je mee waarom zij de stap hebben durven wagen. Wij zijn trots dat wij met ons eigen enthousiasme over dit mooie vakgebied hen enthousiast hebben gemaakt om ons opleidingstraject te gaan volgen. Allen worden gekoppeld aan… Meer lezen »

Nijhof Installatietechniek in samenwerking met BIM Creators Academy

Artikel

Voor Nijhof Installatietechniek hebben wij een startend BIM Modelleur opgeleid, lees hieronder zijn ervaring. Beschrijf je ervaring met de BCA in max. 3 zinnen? Mijn ervaring met BIM Creators is samengevat zeer goed. Ik werd goed ontvangen en kreeg duidelijk uitleg en er was ruimte om vragen te stellen of extra opdrachten te doen om… Meer lezen »

Schrijf je hier in voor de BIM brief!

In deze mail vind je een greep uit onze lopende projecten, een kijkje in de BIM keuken en natuurlijk een stukje kennisdeling. Onze slogan is niet voor niets: ''Strong by Collaboration''!

Onze Partners

Strong by Collaboration, één van onze krachten!
BIM Creators werkt graag samen en dat doen wij onder andere met: