Actualiteiten rondom BIM en BIM Creators

BIM Creators Bouwkunde; een gouden samenwerking

De wereld van BIM is constant in beweging. De markt ziet hier steeds meer de voordelen van. Op onze blog delen we deze ontwikkelingen, onze ervaringen en ideeën rondom BIM en de BIM Creators.
“Kennis hebben is macht. Kennis delen is kracht!”


Tekenbureau van Ogten en BIM Creators BV werkten al eerder samen aan meerdere projecten, waarbij zowel bouwkundige als installatietechnische expertise werd verleend aan éénzelfde opdrachtgever. Dit pakte zo goed uit dat de ambitie ontstond om gezamenlijk een bouwkundig BIM expertisebureau op te richten. Zo gezegd, zo gedaan. BIM Creators Bouwkunde is live gegaan in januari 2022. 

In de markt ligt een grote kans voor BIM Creators Bouwkunde (BCB). Veel soortgelijke bouwkundige BIM expertisebureaus zijn er nog niet. Beide bedrijven bestaan reeds 5 jaar. BIM Creators (BCR) richt zich op de installatietechniek en Tekenbureau van Ogten (TvO) richt zich op het bouwkundige aspect. BCR heeft laten zien dat een dergelijk BIM concept werkt. De man achter TvO, Johan, is breed opgeleid en heeft alle stappen doorlopen in de bouwwereld van uitvoering tot projectleiding. Gewerkt met aannemers en bij architectenbureaus en uiteindelijk het ondernemerschap. Gezamenlijk kunnen ze de opdrachtgevers ontzorgen en het gehele project integraal oppakken. Eén aanspreekpunt zoals bij het BIM proces bedoeld is. Gezamenlijke projecten die hebben laten blijken dat deze twee partijen een gouden duo zijn: IZI badkamers en voor Movares/Tennet het project landstations.

De trend is zichtbaar dat steeds meer bedrijven de stap naar BIM zullen moeten maken. Echter hebben deze bedrijven lang niet altijd de kennis en capaciteit in huis om dit goed te kunnen implementeren. BCB zal met haar BIM expertise, bouwkundige kennis en ruime ervaring haar potentiële opdrachtgevers adviseren en ontzorgen door projecten aan te nemen, regieopdrachten te doen en opleidingen te verzorgen. Eveneens kan zij haar opdrachtgevers ondersteunen om het BIM proces te verwezenlijken middels BIM implementaties.

Kortom: de gouden combinatie van de ruime werkervaring, ondernemersambitie, drive en behoefte aan kennisdeling van Tekenbureau van Ogten en BIM Creators verzekeren het succes van jouw project.

Aan beide partijen is gevraagd hoe zij denken over deze samenwerking.

Wat maakt deze samenwerking uniek?

(BCR) “Er zijn niet veel partijen die deze werkzaamheden verzorgen, omdat de kennis niet in huis is en ook de aantallen personen niet. Dit maakt juist de levering van kwaliteit en continuïteit in BIM projecten veel gemakkelijker. Door onze ervaringen zijn we de opdrachtgever ook echt in staat om van waardevol advies te voorzien: we hebben heel veel al een keer mee gemaakt.”

(TvO) “Vanuit een langere samenwerking deze gezamenlijke stap gezet om BIM Creators Bouwkunde op te richten, strong by collaboration maken we nu echt waar”

Waar zit de meerwaarde in de samenwerking tussen de twee partijen?

(BCR) “Integraal aan kunnen bieden van een perfect model: hoge kwaliteit van technische en bouwkundige kennis gecombineerd met de ambities van een jong team. Dit maakt de sector net weer beweeglijker. De opdrachtgever hoeft slechts bij één partij te zijn en wordt daarmee ontzorgt  in de communicatieprocessen aan de voorkant.”

(TvO) “Goede communicatie, fijne samenwerking, beide bedrijven willen een meerwaarde kunnen bieden in de bouw- en installatiesector. Opzoeken van integraliteit. Graag van elkaar willen leren om elkaar beter te maken d.m.v. kennisoverdracht of periodieke momenten om evaluaties plaats te laten vinden.”

Om kennis te maken gaan we in gesprek met Johan de oprichter van Tekenbureau van Ogten.

 Wie ben je?
“Mijn naam is Johan van Ogten. Getrouwd met Laura en vader van Evelien (bijna 3) en Milou (bijna 5 maanden). Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt, namelijk bouwkundig tekenwerk. Naast mijn studies en werk tekende ik al perspectieven uit. Tekenen is voor mij altijd een moment van rust, je eigen visie kunnen gebruiken.”

 Wat is je achtergrond qua opleiding en werkervaring?
“Qua opleidingen heb ik mogen genieten van een bouwkunde opleiding op het MBO-Utrecht. Vervolgens een HBO-bouwkunde mogen volgen aan de Hogeschool Utrecht. Na mijn opleidingen ben ik afgestudeerd bij Plegt-Vos voor een badkamer-in-een-dag concept. Tijdens mijn tijd bij Plegt-Vos heb ik nog een opleiding mogen doen, namelijk Business Proces Management (Post-HBO). “

 Hoe ben je in contact gekomen met BIM Creators?
“Via een gezamenlijke connectie op LinkedIn ben ik met BIM Creators in contact gekomen. Vervolgens hebben we aan een aantal projecten samengewerkt. Waarbij ik vanuit mijn bouwkundige kennis de projecten bouwkundig ondersteunt heb.”

 Wat breng je aan kennis bij voor BIM Creators?
“Op het gebied van bouwkunde, maar ook projectbegeleiding? en coördinatie van BIM-projecten door de gehele bouwsector heen. Zo heb ik gewerkt bij een aannemer, woningcorporatie, architect, bouwkundig tekenbureau. En tevens werk ik voor particulieren.”

Wat verwacht je te leren bij BIM Creators?
“Binnen BIM-Creators verwacht ik mijzelf op de nieuwe functie als business unit manager Bouwkunde te kunnen ontwikkelen. Zowel op soft-skills als op bouw- en productkennis.”

 

 


Interessant voor jouw netwerk? Deel dit bericht op:


Samen sparren?

    Schrijf je hier in voor de BIM brief!

    In deze mail vind je een greep uit onze lopende projecten, een kijkje in de BIM keuken en natuurlijk een stukje kennisdeling. Onze slogan is niet voor niets: ''Strong by Collaboration''!

    Onze Partners

    Strong by Collaboration, één van onze krachten!
    BIM Creators werkt graag samen en dat doen wij onder andere met: