BIM Creators heeft in opdracht van Leertouwer de coördinatie uitgevoerd voor het project AMS4.
Leertouwer is als technisch dienstverlener gespecialiseerd in alle facetten van de elektrotechniek. Noem ze gerust systeemintegrator want in die rol ontwerpen, realiseren en onderhouden zij technische systemen waarin elektrotechniek, werktuigbouwkunde en ICT optimaal functioneren.
AMS4 van Switch Datacenters is een premium datacenter in Amsterdam Science Park Zuid. Het datacenter bevindt zich in de sweet spot van kabelverbindingen. Dit is gerealiseerd in het hoogst geconcentreerde glasvezel- en datacentergebied van Nederland. Het datacenter beschikt over een totaal oppervlakte van 7.400 m² en wordt in twee fases gerealiseerd.
Vanuit BIM Creators zijn we als integraal BIM-coördinator betrokken bij het in goede banen leiden van dit proces. Het is onze verantwoordelijkheid om de BIM-modellen van alle betrokken partijen te controleren op kwaliteit en ervoor te zorgen dat het voldoet aan de gestelde normen en specificaties. Dit omvat het identificeren en oplossen van conflicten tussen de verschillende modellen om clashes en fouten in het bouwproces te voorkomen. Daarbij coördineren we de inbreng van verschillende disciplines en deze integreren we in de BIM-modellen tot één coördinatiemodel.
Tijdens een coördinatieoverleg faciliteren we de samenwerking en communicatie tussen de verschillende projectteamleden. We functioneren als een centraal aanspreekpunt voor BIM-gerelateerde vragen en zorgen ervoor dat iedereen op de hoogte is van de laatste updates binnen de BIM-modellen. Tevens dragen we de zorg voor het beheren van de BIM-modellen binnen de BIM360 omgeving gedurende de gehele levenscyclus van het project. Zodat alle betrokken partijen altijd de laatste stand van zaken hebben.
Het datacenter is ontworpen met moderne stroomtechnologieën om te voldoen aan de hoogste datacenter vereisten. Uiteraard moet een hoogwaardige installatie hier een bijdrage aan leveren. Zo komen er ultra-efficiënte koeleenheden op het dak met warmteterugwinning voor het lokale warmtenet, betreft het binnenkomende stroom 2x 10 MVA wat door middel van railkokers naar de serverkasten wordt geleid en ter brandbeveiliging wordt er een watermist-installatie gerealiseerd. Ook wordt het pand voorzien van de overige benodigde gebouwgebonden installaties om het datacenter te doen laten functioneren.
Kortom een BIM project waar samenwerken en optimaliseren centraal staan!