Actualiteiten rondom BIM en BIM Creators

Bouwbezoek Poortmeesters Delft

De wereld van BIM is constant in beweging. De markt ziet hier steeds meer de voordelen van. Op onze blog delen we deze ontwikkelingen, onze ervaringen en ideeën rondom BIM en de BIM Creators.
“Kennis hebben is macht. Kennis delen is kracht!”


Aan de rand van het centrum van Delft komt PoortMeesters. Het is een project dat BIM2instal voor Rijndorp Installaties uitwerkt in opdracht van aannemer Ballast Nedam West.

Met een aantal collega’s mochten wij op bezoek bij PoortMeesters om te zien hoe het gebruik van BIM in de praktijk is terug te zien. Bij aankomst staan eigenaar BIM2instal Ronald Mensen, BIM modelleur Naji Salaho en hoofdmonteur Jos Mooijman al te wachten. Zij nemen ons mee en laten de 60 eengezinswoningen en 54 appartementen zien. De woningen worden in 3 en 4 laags gebouwd met prefab buitenwanden en kanaalplaatvloeren. Om dit goed te kunnen verwerken en de voorzieningen op te kunnen geven is de gehele elektrotechnische installatie in 3D uitgewerkt. De appartementen hebben IHW te storten wanden, breedplaatvloeren en prefab HSB buitengevels. Door deze verschillende bouwstijlen en de diverse hoogtes is het voor dit werk een pré om deze in BIM uit te werken. Ook kan je door de doorlopende planning alle onderdelen van de bouwfases zien, van fundatie tot aan de afmontage. Hier kunnen we dus ook goed zien hoe de opgegeven voorzieningen door de maakpartners zijn verwerkt en hoe dit dan in de praktijk verwerkt wordt.

Dankjewel BIM2instal en Rijndorp Installaties voor het delen van jullie kennis, jullie tijd en de rondleiding.

Een korte impressie hoe iedereen het heeft ervaren:

Maartje Luksemburg “Altijd gaaf om een BIM project in realiteit te zien en het enthousiasme van diegene die er aan mee hebben gewerkt!”

Othman Bouznakar “Een hele leerzame dag bij Poortmeesters in Delft. Interessant om te zien hoe een BIM project uiteindelijk gerealiseerd wordt.”

Tibbe Nederkoorn “Het bouwbezoek in Delft vond ik erg leerzaam. Van elke model is een 3D voorstelling te maken maar er fysiek in staan is toch echt wel anders. Ik vond het vooral interessant dat we verschillende bouwmethodes en de daarvoor benodigde bouwmaterialen hebben gezien.”

Stacey Kromwijk “Een eerste bouwbezoek voor mij. Mooi om te zien hoe verschillende partijen samenwerken om zo’n groot nieuwbouwproject te kunnen realiseren.”

Samaher Kanaan “Het bezoek aan dit project laat zien hoe een BIM- Protocol erg belangrijk is om verwachtingen af te kaderen en de  mogelijkheden van BIM zijn eindeloos! Het is altijd leuk om dit in het echt zien.”

Laurenz Hooymans “Na twee jaar volledig op kantoor, vond ik het mooi weer eens van de bouw te mogen proeven en te zien hoe dit tegenwoordig eruit ziet met de nieuwe veranderingen en ontwikkelingen.”

#BIM #3D #Techniek #Innovatie #Bouw ##Nieuwbouw #Woningbouw #Delft

 


Interessant voor jouw netwerk? Deel dit bericht op:


Samen sparren?

    Schrijf je hier in voor de BIM brief!

    In deze mail vind je een greep uit onze lopende projecten, een kijkje in de BIM keuken en natuurlijk een stukje kennisdeling. Onze slogan is niet voor niets: ''Strong by Collaboration''!

    Onze Partners

    Strong by Collaboration, één van onze krachten!
    BIM Creators werkt graag samen en dat doen wij onder andere met: