Actualiteiten rondom BIM en BIM Creators

Project in beeld | Landstation Hollandse Kust Zuid

De wereld van BIM is constant in beweging. De markt ziet hier steeds meer de voordelen van. Op onze blog delen we deze ontwikkelingen, onze ervaringen en ideeën rondom BIM en de BIM Creators.
“Kennis hebben is macht. Kennis delen is kracht!”


BIM Creators heeft in opdracht van Movares de As Built modelleerwerkzaamheden uitgevoerd aan de civiele en bouwkundige objecten van het project: ‘Landstation Hollandse Kust Zuid.’ Lees hieronder de ervaring van beide partijen.

Zelfstandig professionals Johan van Ogten en Ronald Mensen hebben in opdracht van BIM Creators gemodelleerd, zij vertellen: ‘Het project omvat diverse onderdelen zoals transformatoren, een servicegebouw, kabelgoten etc. op het landstation-terrein op de Maasvlakte in Zuid-Holland. Wij zijn via ons netwerk terecht gekomen bij BIM Creators en hebben inmiddels al een aantal projecten met BIM Creators samengewerkt, wat goed bevalt. BIM Creators is een fijne samenwerkingspartner waarmee de communicatie soepel verloopt. Dit betaalt zich uit in kwalitatieve projecten. Het meest uitdagende aan dit project is de toegepaste technologie die in de standaard woningbouw niet wordt gebruikt. Er was voor een bouwkundig engineer dus leesvoer genoeg. Daarnaast hebben we veel vragen kunnen stellen aan het gehele projectteam door de open en transparante manier van samenwerken. Trots zijn we op de samenwerking onderling met alle disciplines die aan het project werken. Hierdoor kon het project op een hoger niveau getild worden. Ook prettig was de mogelijkheid tot vragen stellen en daarmee van elkaar kunnen leren en verbeteren.’

Ontwerpleider van Movares Hans Mommers vertelt: ‘Het landstation van Hollandse Kust Zuid is een project van netbeheerder TenneT. Bij het landstation komt elektriciteit binnen welke afkomstig is van het gelijknamige offshore windpark en op het landstation wordt omgezet van 220kV naar 380kV. Movares heeft voor dit project de detailengineering gedaan. BIM Creators helpt Movares bij het verwerken van de As Built in Revit. Op de website van Movares staat ook een artikel over HKZ: Detailengineering landstation Hollandse Kust Zuid – Ingenieursbureau Movares – adviseurs en ingenieurs. Movares was op zoek naar een langdurige samenwerking op het gebied van modelleerwerk. Na prettige eerste gesprekken bleek BIM Creators kundig en professioneel. De verwerking van de As Built HKZ is hopelijk de opmars naar meer samenwerking. Vanaf het eerste gesprek is Ronald aangeschoven. Zijn doortastende vragen gaven veel vertrouwen. Communicatief verloopt de samenwerking ook erg prettig. De uitdaging in dit project was dat de engineering van een landstation vraagt om specifieke kennis. Dit heeft invloed op de verwachtingen van de As Built (wat is belangrijk om te verwerken en waar volstaat een verwijzing?). Door zeer regelmatig met elkaar te overleggen kunnen we deze verwachtingen van tevoren afstemmen. Het maakt me trots om te zien dat alle Revit modellen in BIM360 staan. Hierdoor is het mogelijk om samen in de modellen te werken. Ook maken we gebruik van meldingen in dit programma voor het stellen van inhoudelijke vragen onderling én aan de opdrachtgever. Dit geeft een positieve bijdrage aan de onderlinge communicatie.’


Interessant voor jouw netwerk? Deel dit bericht op:


Samen sparren?

    Schrijf je hier in voor de BIM brief!

    In deze mail vind je een greep uit onze lopende projecten, een kijkje in de BIM keuken en natuurlijk een stukje kennisdeling. Onze slogan is niet voor niets: ''Strong by Collaboration''!

    Onze Partners

    Strong by Collaboration, één van onze krachten!
    BIM Creators werkt graag samen en dat doen wij onder andere met: