Actualiteiten rondom BIM en BIM Creators

Met trots stellen we jullie graag voor aan onze klas met “zij-instromers”

De wereld van BIM is constant in beweging. De markt ziet hier steeds meer de voordelen van. Op onze blog delen we deze ontwikkelingen, onze ervaringen en ideeën rondom BIM en de BIM Creators.
“Kennis hebben is macht. Kennis delen is kracht!”


Deze maand is er weer een klas gestart met zij-instromers. Via deze weg stellen zij zichzelf voor en nemen je mee waarom zij de stap hebben durven wagen.

Wij zijn trots dat wij met ons eigen enthousiasme over dit mooie vakgebied hen enthousiast hebben gemaakt om ons opleidingstraject te gaan volgen. Allen worden gekoppeld aan een vaste buddy die hen begeleidt in de wereld van techniek en BIM.

Ik ben Okke, 44 jaar oud, getrouwd en heb twee kinderen. Ik heb een ICT achtergrond gecombineerd met bedrijfskunde. Ik heb in veel functies gewerkt van operationeel systeem/netwerkbeheer tot management. Op een bepaald moment vroeg ik mijzelf af wat ik nog meer wilde doen in mijn leven. Ik heb altijd al interesse gehad in de installatietechniek en een goede vriend die al jaren in de installatietechniek werkt heeft mij de verschillende mogelijkheden laten zien. Mijn interesse was gelijk ‘weer’ gewekt. Hij heeft mij ook bij BIM Creators geïntroduceerd. Wat mij opviel was hun manier van werken met een sterk oog voor de menselijke kant. Dit was voor mij een reden om mijn nieuwe avontuur bij hen te willen beginnen. Mocht iemand ook willen overstappen, twijfel niet en doe wat je leuk vindt. Het is heel belangrijk iets te doen waar je lol in hebt. Loop een keertje mee en kijk wat er allemaal mogelijk is.

Mijn naam is Tibbe, woonachtig in Almere, ben 33 jaar oud. Om eerlijk te zijn had ik nog nooit gehoord van de term Bouw Informatie Model (BIM). Hiermee kwam ik in aanraking tijdens een gesprek met Maartje Luksemburg op een online open dag. Daarna heb ik op het internet meer informatie gezocht over BIM en de mogelijkheden, dit heeft mijn interesse versterkt. Mijn laatst behaalde diploma is Technisch Specialist bedrijfsauto’s en mijn laatste twee werkgevers zijn Connexxion en Tesla. Bij beide ben ik werkzaam geweest in de werkplaats. In de werkplaats van een autofabrikant was de theorie achter de techniek voor mij te oppervlakkig. Dat is de reden dat ik opzoek ben gegaan naar een HBO studie in de techniek. Na het behalen van mijn diploma kan ik me daar meer mee bezig houden. Ik heb voor BIM Creators gekozen omdat ik hier de kans krijg om naast te werken een opleiding kan volgen en omdat er veel persoonlijke aandacht voor iedereen is! Wil jij ook de stap maken naar de techniek? Bezoek (online) open dagen en ga het gesprek aan met mensen in deze branche.

Mijn naam is Leon, 24 jaar oud en ik woon in Amsterdam. In mijn vrije tijd houd ik van voetballen, naar feestjes/festivals gaan en mijn grote liefde in het leven is lekker eten. Verder ben ik een echt familiemens en doe ik graag leuke dingen met mijn vrienden. Ben 5 jaar werkzaam geweest bij een las- en metaalbewerkingsbedrijf. Tijdens mijn werkzaamheden als lasser/metaalbewerker, merkte ik dat ik langzamerhand steeds meer geïnteresseerd raakte door de techniek. Het hoe en wat van technische processen en installaties spraken mij steeds meer aan. Iedereen gaat er altijd maar van uit dat alles werkt in gebouwen, huizen, tunnels etc. Maar wat schuilt er nou eigenlijk achter dat alles goed en efficiënt werkt? Die vraagstukken spreken mij enorm aan. Na 5 jaar in vast dienstverband te hebben gewerkt kreeg ik het gevoel dat ik een impasse had bereikt. Ik wilde mij graag ontwikkelen, verder leren en mijn horizon verbreden. Vanuit die gedachte wist ik dat het tijd was voor een nieuwe stap. Nadat ik mij een poosje georiënteerd heb, en ik in gesprek ben geweest met een aantal bedrijven, kwam ik uiteindelijk met BIM Creators in gesprek. Ik kreeg er al vrij snel het gevoel dat het een match was. BIM Creators paste bij mij en ik paste bij BIM Creators. Veel ruimte voor ontwikkeling en ondanks dat BIM Creators een wat groter bedrijf is dan dat ik gewend ben, kreeg ik wel het gevoel dat ze erg persoonlijk blijven en ik zeker geen nummer in bedrijf zou zijn. De techniek is een enorme sector met talloze richting die je op kan gaan; kleine bedrijven, grote bedrijven en alles ertussenin. Met andere woorden, voor ieder wat wils. Ik  ben zelf maanden bezig geweest om met allerlei bedrijven in gesprek te gaan en uiteindelijk heb ik mijn match gevonden. Tijdens deze maanden heb ik gemerkt dat bij elk bedrijf waar ik contact mee heb opgenomen, ze stonden te springen om gedreven mensen die de wil en motivatie hebben om dat bedrijf te versterken. Mijn tip: neem je tijd, doe goed onderzoek, ga eerst in gesprek voordat je denkt dit is niks voor mij en vooral, ga met een hoop bedrijven in gesprek. Dan zit jouw match er zeker wel tussen!

Ik ben Marijn Berkel, 23 jaar en wonend in Woudenberg. Voordat ik bij BIM Creators ben gaan werken heb ik gewerkt op een BSO in Amersfoort als Pedagogisch Medewerker. Ik heb 2 opleidingen gedaan en afgerond. Dat zijn sport en bewegen en Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker. Via Jeffrey die al werkzaam is bij BIM Creators heb ik kennis gemaakt met dit vak. Hij vertelde mij over zijn werk en vertelde vol lof over het bedrijf en het klonk supertof. Ik was meteen geïnteresseerd. Via hem ben ik ook met BIM Creators in contact gekomen. Ik voelde bij mezelf dat ik klaar was voor een nieuwe uitdaging. Ik was uitgekeken op mijn oude baan en wilde iets nieuws leren. Deze uitdaging kon ik daarom niet laten liggen. Wat mij interessant lijkt aan het vak modelleur en de specialisatie installatietechniek is dat je met een project bezig ben dat echt gerealiseerd wordt. Alles waar jij aan werkt wordt gebouwd en kan je soms later zelf bekijken. Je bent met een project bezig waar je resultaat van ziet en dat vind ik heel tof. De tip die ik wil geven is dat als je twijfelt maar het niet durft om over te stappen naar de techniek, gewoon doen. Zelf vond ik het soms ook spannend maar ik haal er nu al super veel energie uit.

 


Interessant voor jouw netwerk? Deel dit bericht op:


Samen sparren?

    Schrijf je hier in voor de BIM brief!

    In deze mail vind je een greep uit onze lopende projecten, een kijkje in de BIM keuken en natuurlijk een stukje kennisdeling. Onze slogan is niet voor niets: ''Strong by Collaboration''!

    Onze Partners

    Strong by Collaboration, één van onze krachten!
    BIM Creators werkt graag samen en dat doen wij onder andere met: