Actualiteiten rondom BIM en BIM Creators

Nieuwe BIM Creators stellen zich voor!

De wereld van BIM is constant in beweging. De markt ziet hier steeds meer de voordelen van. Op onze blog delen we deze ontwikkelingen, onze ervaringen en ideeën rondom BIM en de BIM Creators.
“Kennis hebben is macht. Kennis delen is kracht!”


De afgelopen maand zijn er weer 4 nieuwe BIM Creators gestart, maak kennis met ervaren modelleur Boaz en wel 3 stagiaires; Niels, Noah en Lude.

Ik ben Boaz Augustijn, 29 jaar en woon in Langbroek, naast BIM modelleur ben ik vaak te vinden rondom auto’s, scouting en vrienden. Mijn opleidingsachtergrond is dat ik mijn MBO niveau 3 (cad tekenaar) opleiding gedaan heb zo’n 12 jaar geleden. En daarna 10 jaar lang bij Unica Fire Safety gewerkt als tekenaar en daarna als BIM Modelleur Sprinkler. Ik ben via INWORK in contact gekomen met BIM Creators, daarvoor wist ik al van het bestaan af van BIM Creators omdat we een gezamenlijk project hebben gedaan bij Unica Fire Safety. Naast dat ik een stuk sprinkler kennis met me mee neem, zowel het stuk regelgeving als het modelleren van sprinklerinstallaties heb ik ook een berg aan Revit ervaring. Bij BIM Creators verwacht ik dat ik een hoop kan leren, ik wil me vooral verbreden op het gebied van de W-installatie.

Ik ben Niels van Deelen uit Arnhem en ik ben 26 jaar oud. Ik studeer bedrijfskunde aan de HAN. Naast mijn studie ben ik werkzaam als leidinggevende bij de Albert Heijn. In mijn vrije tijd staat fitness bij mij hoog op het lijstje, gelukkig deelt BIM Creators deze passie! Ik heb destijds voor de studie bedrijfskunde gekozen, omdat deze studie een brede kijk geeft op meerdere aspecten van leidinggeven en management. Het gaat van processen tot personeelsmanagement tot sales en financieel. Hierdoor kan ik een brede kennis opdoen en zijn er veel mogelijkheden om aan de slag te gaan bij verschillende bedrijven. Bij BIM Creators ga ik me verdiepen in het sales proces samen met Michiel en hier verder onderzoek naar doen. Ik kijk erg uit naar mijn tijd bij BIM Creators! Vanaf het eerste gesprek is het duidelijk dat het bedrijf ook handelt als een familie. Je voelt je direct welkom! De richting van mijn onderzoek (sales) is ook voor mij “nieuw” maar doordat er gelijk vertrouwen wordt getoond is dat geen uitdaging maar een kans! Ik verwacht met name veel te leren over hoe sales werkt en hoe ik mijn bedrijfskundige achtergrond kan inzetten binnen dit onderwerp. Hiernaast zal ik werken aan de persoonlijke leerdoelen die voor en gedurende het traject opgesteld worden. Na mijn studie wil ik graag iets met mijn passie (fitness en coaching) gaan doen. Hoe ik dit precies vorm wil gaan geven staat nog open. Ik zie het ook erg goed voor me dat ik part time aan de slag ga met personal training en daarnaast ook een functie zal vervullen die in lijn ligt met mijn studie. Kortom het ligt nog niet vast en wie weet welke kansen er nog op mijn pad komen!

Mijn naam is Noah Lancel, ik ben 19 jaar en ik kom uit Almere. Op dit moment ben ik bezig met de opleiding Technicus Engineering Smart Technologie op het Deltion College in Zwolle. Mijn hobby’s zijn vooral gamen met mijn vrienden en muziek maken op de computer. Ik heb destijds voor mijn opleiding gekozen omdat ik daar met computers voor de techniek kon werken. Ik vind het heel interessant hoe bijvoorbeeld industriële machines etenswaren of verpakkingsproducten kunnen produceren.  Ik heb voor dit stagebedrijf gekozen, omdat het mij erg interessant en leerzaam lijkt hoe het bedrijf bezig is met BIM modelleren. Wat mij vooral interesseert bij BIM modelleren is hoe het alle soorten technieken in bijvoorbeeld een huis of kantoorgebouw kan combineren in een 3D programma om dan uiteindelijk alle techniek achter het gebouw te regelen vanaf je laptop. Ik loop nu een oriënterende stage waar ik vooral zou willen leren hoe BIM en installatietechniek in elkaar zitten. Ik vind het heel interessant om uiteindelijk alle technieken achter een gebouw te weten en ik zou ook willen leren hoe het technisch tekenen wordt gedaan. Mijn ambities na mijn opleiding zijn vooral een baan zoeken die te maken heb met de theoretische kant van de techniek. Het zal waarschijnlijk een baan zijn waar ik ga programmeren, maar het kan ook een baan zijn die meer bezig is met het technisch tekenen van gebouwen of machines.

Ik ben Lude van den Top. Net begonnen bij BIM Creators als stagiair. Op het moment doe ik de opleiding bouwkunde aan de HAN, en ben ik bezig met mijn tweede jaar. Deze opleiding heb ik gekozen omdat ik altijd al een brede interesse heb gehad voor het bouwen. Dus de keuze voor de studie was snel gemaakt. Dit jaar ga ik twee keer 10 weken stage lopen, één keer uitvoerend en één keer voorbereidend. Toen ik de opzoek ging voor een voorbereidende stage, wilde ik graag werken met Revit. Hierdoor ben ik bij BIM Creators uitgekomen. Ik kan hier werken aan de bouwkundige- en de installatieonderdelen tijdens mijn stageperiode. Mijn ambitie voor na mijn opleiding is nog door studeren.

 

 

 


Interessant voor jouw netwerk? Deel dit bericht op:


Samen sparren?

    Schrijf je hier in voor de BIM brief!

    In deze mail vind je een greep uit onze lopende projecten, een kijkje in de BIM keuken en natuurlijk een stukje kennisdeling. Onze slogan is niet voor niets: ''Strong by Collaboration''!

    Onze Partners

    Strong by Collaboration, één van onze krachten!
    BIM Creators werkt graag samen en dat doen wij onder andere met: