Actualiteiten rondom BIM en BIM Creators

Virtual Reality bij Hollander techniek

De wereld van BIM is constant in beweging. De markt ziet hier steeds meer de voordelen van. Op onze blog delen we deze ontwikkelingen, onze ervaringen en ideeën rondom BIM en de BIM Creators.
“Kennis hebben is macht. Kennis delen is kracht!”


VR bril Nijverkamp

Zwembad in virtual reality

Hollander Techniek heeft de opdracht gekregen voor de complete nieuwbouw van het zwembad in de gemeente Nijkerk.
Hollander Techniek is multidisciplinair verantwoordelijk voor de prestaties op het vlak van bouwkunde, technologie, duurzaamheid en kostenbeheersing. Een van de eisen van de gemeente Nijkerk was dat er een zeer duurzaam zwembad moest komen. De installatietechnische voorzieningen dragen bij aan relatief lage energie- en onderhoudskosten. Daarnaast zal wordt het chloor- en spoelwaterverbruik tot een minimum beperkt door gebruik te maken van innovatieve installaties. Het nieuw te realiseren zwembad bestaat onder andere uit een 25 meter wedstrijdbad, peuterbad en een doelgroepen bad. Hollander Techniek onderscheidt zich op deze manier nadrukkelijk in de sport en recreatiemarkt waarin technische eisen een cruciale rol vervullen.
De realisatie zal worden opgepakt samen met bouwbedrijf Draisma. Naast de realisatie is Hollander techniek 10 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud.

Om de medewerkers meer inzicht te geven in de uiteindelijke omvang van het gebouw heeft BIM creators bv een virtual reality presentatie verzorgt. Voor deze presentatie is het zwembad, gemodelleerd door Hollander techniek, omgezet in VR door BIM Creators BV. Dankzij de mobiele HTC Vive VR-bril ontstond bij menig medewerker werkelijk een nieuwe ‘reality’! Meer weten over BIM en Virtual Reality? Bel BIM Creators BV 0343 – 45 27 23


Interessant voor jouw netwerk? Deel dit bericht op:


Samen sparren?

    Schrijf je hier in voor de BIM brief!

    In deze mail vind je een greep uit onze lopende projecten, een kijkje in de BIM keuken en natuurlijk een stukje kennisdeling. Onze slogan is niet voor niets: ''Strong by Collaboration''!

    Onze Partners

    Strong by Collaboration, één van onze krachten!
    BIM Creators werkt graag samen en dat doen wij onder andere met: