Actualiteiten rondom BIM en BIM Creators

Jonathan; van stagiaire naar collega modelleur

De wereld van BIM is constant in beweging. De markt ziet hier steeds meer de voordelen van. Op onze blog delen we deze ontwikkelingen, onze ervaringen en ideeën rondom BIM en de BIM Creators.
“Kennis hebben is macht. Kennis delen is kracht!”


Vandaag stellen wij jullie voor aan onze collega Jonathan. Sinds 1 oktober is hij officieel een BIM Creator, na zijn stage succesvol afgerond te hebben. En dat allemaal tijdens een periode waarvan Jonathan veel vanuit huis moest werken. Hieronder vertelt hij hoe dat tot nu toe gaat.

“Ik heb in de periode van maart tot juli van dit jaar 20 weken stage gelopen bij BIM Creators. Het eerste contact met BIM Creators heb ik heel prettig ervaren. In het eerste gesprek waarin we mijn stage opdracht hebben besproken, toonden zij zich belangstellend, meedenkend en open. Kortom waar ik mij in wilde ontwikkelen, kon BIM Creators mij bieden.

Om mij goed voor te bereiden op de stage, kreeg ik een laptop van het bedrijf en de mogelijkheid om cursussen te volgen. Hier heb ik veel van geleerd. Tijdens de corona periode werd ik als stagiair niet vergeten. Ik werd betrokken bij activiteiten zoals een digitale pub quiz en kreeg met regelmaat attenties en kaartjes; al was er geen fysiek contact op kantoor. BIM Creators bedacht wel andere creatieve manieren om contact te houden. Hierdoor voelde ik mij vrij snel thuis in dit team.

Ik wist wat er van me verwacht werd. En als ik hulp nodig had kon ik bij mijn begeleider goed terecht. Ik heb tijdens mijn stage een aantal opdrachten uitgevoerd voor klanten, tot tevredenheid van BIM Creators en de klant (met dank ook aan mijn begeleider).

Mijn interesse ligt bij installatietechniek: installaties te tekenen die enerzijds aan de verwachtingen van de klant voldoen en anderzijds conform de regel en wetgeving zijn. Ik vind dat een mooie uitdaging.

Na mijn diplomering was voor mij duidelijk dat ik graag bij BIM Creators zou willen werken. Het is mooi als je voor een bedrijf een goede installatie kan ontwerpen waar de klant tevreden mee is. Elke opdracht is weer anders en uitdagend.

Als beginnend BIM Creator kan ik zeker mijn bijdrage leveren en tegelijkertijd kan ik er ook veel leren. Dit komt omdat er een team werkt die je de ruimte geeft om je te ontwikkelen en bereid is om je te helpen als het nodig is.”


Interessant voor jouw netwerk? Deel dit bericht op:


Samen sparren?

    Schrijf je hier in voor de BIM brief!

    In deze mail vind je een greep uit onze lopende projecten, een kijkje in de BIM keuken en natuurlijk een stukje kennisdeling. Onze slogan is niet voor niets: ''Strong by Collaboration''!

    Onze Partners

    Strong by Collaboration, één van onze krachten!
    BIM Creators werkt graag samen en dat doen wij onder andere met: