Actualiteiten rondom BIM en BIM Creators

Sterk door samenwerking; Meutzer Licht Opleidingen en BIM Creators

De wereld van BIM is constant in beweging. De markt ziet hier steeds meer de voordelen van. Op onze blog delen we deze ontwikkelingen, onze ervaringen en ideeën rondom BIM en de BIM Creators.
“Kennis hebben is macht. Kennis delen is kracht!”


Eerste keer samen op één podium tijdens de Vakbeurs Energie, is hét live B2B-platform gericht op duurzame energieopwekking en energiebesparing. Een platform boordevol innovaties, lezingen, live demonstraties en waardevolle contacten.

We hebben een lezing gegeven over innovaties in gebouwverlichting. Denk je aan innovatie dan denken we gelijk aan BIM!

Samen met Chantal Meutzner hebben we tijdens deze vakbeurs een start gemaakt voor ons nieuw te ontwikkelen training; BIM en de koppeling naar Dialux Evo.

Waarom? De gelijkenis in eerste instantie is dat Dialux Evo verlichting simuleert en met BIM doen we dit ook! De simulatie in Dialux wordt gedaan op basis van informatie wat door een fabrikant word aangeleverd. De informatie komt uit de eerste bron en klopt dus altijd.

Bij BIM zien we dat steeds meer fabrikanten dit inzien en objecten laten maken die in een BIM model worden gebruikt. Zonder de koppeling tussen het BIM model en Dialux moet elke ruimte opnieuw worden gemaakt waardoor je twee waarheden krijgt waardoor je foutmarge groot is.

Door het importeren van de ruimtes in je BIM model zorg je er voor in Dialux dat er met de zelfde informatie wordt gewerkt als in het BIM model.

Dialux is gespecialiseerd in simuleren van licht. Dat heeft andere BIM software niet. Door de berekening weer terug te brengen naar de centrale informatiebron blijft deze bron up to date.

Meer informatie over de koppeling tussen BIM en Dialux Evo en de training die we hierover aan het ontwikkelen zijn?

Hou onze websites in de gaten!

www.bimcreatorsacademy.nl

http://www.meutznerlichtopleidingen.nl

 

 

 

 


Interessant voor jouw netwerk? Deel dit bericht op:


Samen sparren?

    Schrijf je hier in voor de BIM brief!

    In deze mail vind je een greep uit onze lopende projecten, een kijkje in de BIM keuken en natuurlijk een stukje kennisdeling. Onze slogan is niet voor niets: ''Strong by Collaboration''!

    Onze Partners

    Strong by Collaboration, één van onze krachten!
    BIM Creators werkt graag samen en dat doen wij onder andere met: