Actualiteiten rondom BIM en BIM Creators

Samenwerking tussen BIM Creators en Unica Building Projects

De wereld van BIM is constant in beweging. De markt ziet hier steeds meer de voordelen van. Op onze blog delen we deze ontwikkelingen, onze ervaringen en ideeën rondom BIM en de BIM Creators.
“Kennis hebben is macht. Kennis delen is kracht!”


Onze BIMMERS vertegenwoordigen ons op steeds meer locaties binnen Nederland. In opdracht van Unica Building Projects ondersteunen wij het BIM-proces E intern bij het indrukwekkende World Trade Center in Amsterdam.

Ballast Nedam gaat samen met Unica Building Projects de uitbreiding en renovatie van het World Trade Center Amsterdam uitvoeren. Unica Building Projects heeft BIM Creators B.V. uitgenodigd om onze specialisten op locatie in te zetten. Het totale project bestaat uit een uitbreiding van 32.000 m2 en een volledige renovatie van 17.000 m2 en wordt naar verwachting media 2021 opgeleverd. Er worden kantoren en voorzieningen toegevoegd volgens het huidige WTC concept waarbij een hoogwaardig niveau van voorzieningen wordt gecombineerd met de keuze voor gebruikers tussen vaste en flexibele kantoorwerkplekken op dé netwerklocatie van Amsterdam voor bedrijven, instellingen, ondernemers en publiek.

Ballast Nedam is verantwoordelijk voor de realisatie van het project en werkt samen met technisch dienstverlener Unica voor de installaties onder aansturing van ABC Nova Real Estate Project Managers. Begin oktober 2018 starten de eerste werkzaamheden waarna de uitbreiding in het tweede kwartaal van 2021 zal openen. Het project is ontworpen door PLP Architecture uit Londen in samenwerking met OZ Architects uit Amsterdam.

Bij de oplevering van de uitbreiding bestaat het WTC uit tien torens met in totaal bijna 160.000 m2 kantoorruimte. De uitbreiding voorziet in een variëteit aan gebouwvolumes waarin zowel grotere als kleinere huurders op een uitstekende wijze worden voorzien in hun ruimtebehoefte met behoud van identiteit. De uitbreiding van het WTC zal tevens op een positieve manier bijdragen aan de duurzaamheiddoelstellingen van opdrachtgever, het CBRE Dutch Office Fund.

Wij zijn trots dat wij onze expertise hier mogen inzetten.


Interessant voor jouw netwerk? Deel dit bericht op:


Samen sparren?

    Schrijf je hier in voor de BIM brief!

    In deze mail vind je een greep uit onze lopende projecten, een kijkje in de BIM keuken en natuurlijk een stukje kennisdeling. Onze slogan is niet voor niets: ''Strong by Collaboration''!

    Onze Partners

    Strong by Collaboration, één van onze krachten!
    BIM Creators werkt graag samen en dat doen wij onder andere met: