Actualiteiten rondom BIM en BIM Creators

Op bezoek bij een tunnelbouw project

De wereld van BIM is constant in beweging. De markt ziet hier steeds meer de voordelen van. Op onze blog delen we deze ontwikkelingen, onze ervaringen en ideeën rondom BIM en de BIM Creators.
“Kennis hebben is macht. Kennis delen is kracht!”


Graag nemen we je mee in de ervaringen van onze collega BIM Creators en partners van BIM2instal. Zij vertellen je wat de beleving was tijdens dit bezoek aan een tunnelbouw project.

Ronald Mensen

‘De bouw is voor mij inmiddels bekend terrein. Toch blijft het altijd weer leuk om er te kijken. Bij dit project waren veel verschillende technieken te zien. Alles wat je op een bouw tegen kan komen, ben ik wel tegengekomen. Ik vond het tof om te zien dat ze op de zevende verdieping nog bezig waren met het beton storten, terwijl op de eerste verdieping de kozijnen er al stonden.’

Boaz Nagel

‘Ik vond het super leuk om de theorie in de praktijk te zien. Naast tunnelbouw waren er nog veel andere soorten technieken te zien, zoals: W-installaties, E-installaties en mechanische ventilatie.

Er liep iemand met ons mee die ons uitleg gaf en aan wie we onze vragen konden stellen. Hier heb ik goed gebruik van gemaakt. Als ‘man op kantoor’ zie je dingen soms anders dan de mensen op de bouw. Door vragen te stellen heb ik een beter beeld gekregen van de praktijk waar ik de theorie dan weer op kan toepassen. Dat vond ik ook zo leuk aan dit bezoek. Doordat ik veel heb gezien en geleerd, kan ik nog beter aansluiten op de wensen van de mensen op de bouw. Zeker met tunnelbouw is dat fijn, omdat hier vaak een grote tijdsdruk op zit en vertraging veel geld kost. Door het goed in BIM voor te bereiden kan ik bijdragen aan het optimaal laten verlopen van de werkzaamheden op de bouw.’

Michiel Balk

‘Ik vond dit bouwbezoek enorm leerzaam. Voor mij was het de eerste keer dat ik echt op de bouw liep. Ik heb veel verschillende technieken gezien. Bovenin waren ze bezig met het vlechtwerk van staal. Verder naar beneden waren ze al bezig met het plaatsen van kozijnen en het aanleggen van vloerverwarming en elektra. Je kon de hele fasering in één gebouw zien dat vond ik echt tof!’

Naji Salaho

‘Voor mij was het ook de eerste keer op de bouwplaats. Ik vond het heel leerzaam om de theorie in de praktijk te zien. Met het tekenen en modelleren denk ik nu meer na over de uitvoering van het project op de bouw. Daarnaast vond ik het heel leuk om alle verschillende technieken die er gebruikt zijn te zien. Zoals mijn voorgangers in dit interview al hebben gezegd: Beneden waren ze al druk met de kozijnen, terwijl ze boven nog bezig waren met het beton storten.’


Interessant voor jouw netwerk? Deel dit bericht op:


Samen sparren?

    Schrijf je hier in voor de BIM brief!

    In deze mail vind je een greep uit onze lopende projecten, een kijkje in de BIM keuken en natuurlijk een stukje kennisdeling. Onze slogan is niet voor niets: ''Strong by Collaboration''!

    Onze Partners

    Strong by Collaboration, één van onze krachten!
    BIM Creators werkt graag samen en dat doen wij onder andere met: