Actualiteiten rondom BIM en BIM Creators

3D modellen – 3Directieleden: BIM Creators is in evenwicht

De wereld van BIM is constant in beweging. De markt ziet hier steeds meer de voordelen van. Op onze blog delen we deze ontwikkelingen, onze ervaringen en ideeën rondom BIM en de BIM Creators.
“Kennis hebben is macht. Kennis delen is kracht!”


Om de groei van BIM Creators BV in goede banen te leiden, heeft eigenaar Wouter Balk besloten om de directie uit te breiden met Michiel Balk en Maartje Luksemburg  Oftewel: de directie gaat van 1D naar 3D. Een dubbelinterview met de nieuwe Directieleden:

BIM Creators BV
Anderhalf jaar geleden heeft Wouter BIM Creators BV opgericht. Deze onderneming bleek al snel succesvol. Om alles in goede banen te kunnen leiden schakelde Wouter voor een paar uur per week de hulp van zijn broer in. Met zijn opleiding HBO bedrijfskunde, is Michiel waardevol om de processen die met zo’n groei samengaan in goede banen te leiden. “Al snel bleek dat het onmogelijk was om in die korte tijd alle benodigde werkzaamheden uit te voeren en ben ik fulltime bij BIM Creators BV gaan werken. Er zit hier zó veel potentie in. Wouter is goed bezig. Tot op de dag van vandaag heb ik geen moment spijt gehad.”

Werving en Selectie
Het vinden van medewerkers met de juiste instelling, kwaliteiten en soft skills bleek erg lastig. Dit zat de groei in de weg. Deze taak gaat Maartje op zich nemen. “Sinds 2008 ben ik werkzaam in de Installatietechniek en heb ik interim professionals begeleid: engineers, tekenaars en werkvoorbereiders. De laatste jaren heb ik mij gespecialiseerd in BIM modelleurs.
Wouter ken ik nu zo’n 8 jaar. Ik heb hem ooit ontmoet toen hij als zzp-er een project zocht. Eer ik iets kon vinden had hij zelf al iets gevonden. Wij hebben altijd contact gehouden. Ik vond het stoer dat Wouter BIM Creators startte en heb respect voor de manier waarop hij dit heeft aangepakt.”

Ontstaan van het idee
Eind februari hadden Maartje en Wouter afgesproken om eens bij te praten. Maartje: “Daar is dit idee ontstaan. Het is heel snel gegaan. Samen met Michiel vormen we een goed team. We hebben er alle drie een goed gevoel over en hebben dezelfde visie op de toekomst. Ik ben ervan overtuigd dat we, in de driehoek zoals ie nu is, elkaar extreem kunnen versterken en alle 3 in onze eigen kracht kunnen blijven staan.
Mijn kracht zit hem in recruitment, arbeidsmarktcommunicatie en fieldmanagement, dus de begeleiding van de professionals. Ik ben een hele actieve netwerker, daar kunnen we de vruchten van plukken. Waar Wouter erg technisch is en Michiel goed is met cijfers, vormen wij een interessante 3-eenheid.”

Strong by Collaboration
BIM Creators BV is een platte organisatie: samenwerken is zowel intern als extern erg belangrijk. Samenwerken met je broer past perfect in dit beleid. “Wouter heeft altijd de intentie gehad om mij directielid te maken en nu was het de juiste tijd. Maartje ken ik sinds 2 maanden, ik heb het gevoel dat ik haar al veel langer ken. Hoe ze is, de openheid en zeggen wat je wilt zeggen. Het klikt.
Wouter blijft de projecten en planning doen, het begeleiden van medewerkers, de BIM Creators Academy en, zolang hij het kan combineren, Bimmen. Met de poten in de klei. Lekker in het veld staan, feeling houden met het vak. Weten wat de jongens doen, waar ze tegenaan lopen, wat de trend is, wat de ontwikkelingen zijn, hoe de klant er tegenwoordig uitziet.”

Toekomstverwachting
Zoals bij een goede samenwerking hoort, zitten deze 3Directieleden ook qua toekomstverwachting op één lijn. Michiel: “Op ‘t eind van het jaar zitten we op 25 man personeel, dat is ons commitment. Met Maartje in ons team gaat dit zéker lukken. De naam BIM Creators wordt een begrip in de BIM wereld. We hebben een uniek concept en zijn goed voor het personeel. Dat krijgen we ook terug van onze medewerkers. Er gaat wel veel veranderen. We zijn aan het kijken hoe we dat het beste kunnen inrichten, zodat de kernwaarden behouden blijven.”
Maartje vult aan: “We gaan het bedrijf verder door ontwikkelen en blijven met de kop boven het maaiveld uitsteken. Ik geloof heel erg in het principe dromen, durven doen. We hebben hele mooie dromen en dat gaan we durven doen. Vanuit die gedachte ben ik ervan overtuigd dat we heel veel mensen kunnen inspireren die samen met BIM Creators BV gaan bouwen: Strong by Collaboration.

Uniek
BIM Creators BV is specialist. Michiel: “Wij zitten op veel verschillende projecten waarbij we ook diverse BIM projecten in zijn geheel aannemen daarbij maken we uitsluitend gebruik van BIM modelleurs, coördinatoren en regisseurs. Deze collega`s zitten bij elkaar en maken elkaar steeds sterker. Het kennisniveau wordt steeds hoger. 3D/ BIM modellen worden sinds 4 jaar algemeen toegepast, pas de laatste tijd begint BIM standaard te worden. Met de BIM Creators Academy helpen we om deze ontwikkeling mogelijk te maken.”
Maartje vat de samenwerking samen: “Mensen inspireren. De markt inspireren. Net dat stapje harder zetten, een stapje extra durven doen ten opzichte van de rest van de markt. Samen hebben we zoveel energie en enthousiasme, dat gaat zéker goedkomen. Met één aan het roer ging het al hard….”

3D modellen – 3Directieleden: BIM Creators is in evenwicht

 


Interessant voor jouw netwerk? Deel dit bericht op:


Samen sparren?

    Schrijf je hier in voor de BIM brief!

    In deze mail vind je een greep uit onze lopende projecten, een kijkje in de BIM keuken en natuurlijk een stukje kennisdeling. Onze slogan is niet voor niets: ''Strong by Collaboration''!

    Onze Partners

    Strong by Collaboration, één van onze krachten!
    BIM Creators werkt graag samen en dat doen wij onder andere met: