Actualiteiten rondom BIM en BIM Creators

Kennisdelen bij BIM Creators -> Online Toolingsessie voor Coördinatie

De wereld van BIM is constant in beweging. De markt ziet hier steeds meer de voordelen van. Op onze blog delen we deze ontwikkelingen, onze ervaringen en ideeën rondom BIM en de BIM Creators.
“Kennis hebben is macht. Kennis delen is kracht!”


Bij BIM Creators blijven we ontwikkelen en kennisdelen. En in de huidige vorm van het thuiswerken is dit in ‘nieuwe stijl’: Online via Teams. We merken nog steeds dat kennisdelen erg zinvol is om het niveau hoog te houden!  

We kozen dit keer het onderwerp: Tooling voor Coördinatie. Hierin hebben vijf BIM Creators het voortouw genomen die per onderdeel nuttige informatie deelden. Denk hierbij aan een deel basiskennis en een demo van hoe je deze tools het beste kunt toepassen. De kennissessie was opgedeeld in de onderdelen: Solibri, BIMcollab, Navisworks, BIM360 en Microsoft Planner & To-Do. Voor ieder onderdeel hadden we één uur ingepland.

Naast de vijf presentatoren sloot er nog een dozijn BIM Creators aan om deel te nemen. We vroegen hen hoe zij deze vorm van kennisdelen hebben ervaren. Iedereen gaf aan dat ze de sessie nuttig vonden en sommige zijn al bezig met toepassen van de nieuwe kennis!

Hierdoor merken we dat kennis niet verloren hoeft te gaan in de thuiswerk-samenleving. Zo zijn de BIM Creators altijd bezig met elkaar helpen en elkaar kwalitatief beter maken om uiteindelijk nog beter resultaat aan onze klanten te kunnen leveren. Als we dit regelmatig in deze vorm blijven doen, missen we de interactie niet en is er ook ruimte om te blijven ontwikkelen.

Hieronder wat quotes van de deelnemers na afloop van de sessie:

“Ik vond de sessie zeer nuttig, de sprekers legden duidelijk uit waarvoor het programma dient en hoe je dit het beste kan toepassen.”

“BIM360 maakte ik al gebruik van, had tijdens de sessie soms even een goed ‘oh ja’ -momentje.”

“Erg interessante onderwerpen. Leuke mensen met veel kennis, al verdwaalde ik soms wel omdat dit voor mij nog niet allemaal dagelijkse werkzaamheden zijn.”

“BIM360 en de Microsoft Planner & To-Do is zeker iets dat ik meer ga gebruiken!”

“Goeie sessie, het is nu een kwestie van toepassen, toepassen en toepassen.”

“De keurings – en indienmethode van BIM360 ga ik gelijk implementeren.”

 “Het accorderen van issues in BIMcollab i.c.m. Solibri ga ik meer gebruik van maken.”


Interessant voor jouw netwerk? Deel dit bericht op:


Samen sparren?

    Schrijf je hier in voor de BIM brief!

    In deze mail vind je een greep uit onze lopende projecten, een kijkje in de BIM keuken en natuurlijk een stukje kennisdeling. Onze slogan is niet voor niets: ''Strong by Collaboration''!

    Onze Partners

    Strong by Collaboration, één van onze krachten!
    BIM Creators werkt graag samen en dat doen wij onder andere met: