Actualiteiten rondom BIM en BIM Creators

Goed nieuws: onze 1e klas van de BIM Coördinator Masterclass is vol!

De wereld van BIM is constant in beweging. De markt ziet hier steeds meer de voordelen van. Op onze blog delen we deze ontwikkelingen, onze ervaringen en ideeën rondom BIM en de BIM Creators.
“Kennis hebben is macht. Kennis delen is kracht!”


Bram Scholten en André Thomas vertellen je graag waarom zij graag deelnemen aan deze opleiding:

Waarom hebben jullie ervoor gekozen om deze opleiding te gaan volgen?

 • Bram: Als BIM modelleur wil ik graag de volgende stap maken. Door het volgen van de masterclass wordt dit mogelijk.
 • André: Ik heb hier voor gekozen om meer inzicht te krijgen in de processen van BIM en mij te verbeteren in de bijbehorende software zoals Solibri en Navisworks.

Wat zou je willen bereiken na het afronden van deze Masterclass?

 • Bram: Met de opgedane kennis en praktijk als startend BIM coördinator op projecten te worden ingezet.
 • André: Verdieping in mijn functie, de juiste soft skills beheersen om mijn team te motiveren en mijn collega’s te ondersteunen bij de BIM Processen

Geef jouw visie op de rol BIM coördinator in de markt?

 • Bram: Ik bekijk het in de aspecten;  het BIM proces beheren en bewaken, support (advies) en leidinggeven en de centrale communicatielijn van intern en extern op het gebied van BIM (afhankelijk van project).
 • André: De rol van BIM Coördinator zie ik als een persoon die een aansturende, motiverende en coördinerende functie heeft in het team. Bijvoorbeeld de clashes constateren en deze doorgeven aan het team van modelleurs zodat zij deze met mijn hulp kunnen oplossen. Met elkaar zorg je samen voor een succesvol BIM project!

Aan welke BIMmers zou je deze training adviseren?

 • Bram: Alle ervaren BIM modelleurs die (net als ik) de volgende stap willen maken. BIM modelleurs die qua niveau tegen een plafond aanzitten en hun kennis en expertise niet in het geheel kunnen toepassen, omdat ze beperkt worden door hun functie. Ook de BIM engineers zullen naar mijn inschatting) gebruik kunnen maken van deze opleiding, gezien hun toepassingen in het werk kruisen/overlappen met die van een BIM coördinator (afhankelijk van opdrachtgever/bedrijf).
 • André: Deze training zou ik iedereen aanbevelen die wil door groeien in het BIM proces, van ervaren modelleur tot huidige BIM Coördinatoren die verdieping zoeken.

Interessant voor jouw netwerk? Deel dit bericht op:


Samen sparren?

  Schrijf je hier in voor de BIM brief!

  In deze mail vind je een greep uit onze lopende projecten, een kijkje in de BIM keuken en natuurlijk een stukje kennisdeling. Onze slogan is niet voor niets: ''Strong by Collaboration''!

  Onze Partners

  Strong by Collaboration, één van onze krachten!
  BIM Creators werkt graag samen en dat doen wij onder andere met: