Actualiteiten rondom BIM en BIM Creators

Een kleine attentie voor de eenzame ouderen in Nederland, ook dat doen we bij BIM Creators

De wereld van BIM is constant in beweging. De markt ziet hier steeds meer de voordelen van. Op onze blog delen we deze ontwikkelingen, onze ervaringen en ideeën rondom BIM en de BIM Creators.
“Kennis hebben is macht. Kennis delen is kracht!”


Naast kennisdeling vinden we maatschappelijk betrokken zijn ook van grote waarde, lees hier meer over de actie die collega Leonard heeft opgezet.

Voor de coronacrisis is onze collega Leonard begonnen met een kaartenactie voor eenzame ouderen. Bijna de helft van de ouderen in Nederland is helaas eenzaam. Het leek Leonard een leuk idee om simpelweg een kaartje te schrijven met een leuke samenvatting over de dag. Iets wat je vroeger bij je eigen oma of opa ook vertelde als je op bezoek ging. Uiteindelijk heeft Leonard 50 kaarten verzameld van alle enthousiaste BIM-collega’s, familie van BIM Creators en vrienden van BIM Creators.

Leonard was op zoek naar een geschikt bejaardentehuis om langs te gaan en er een leuke dag van te maken met de eenzame ouderen. Helaas kwam daar de coronaramp. Er mocht geen bezoek meer komen en met zijn leeftijd van 22 jaar vormt hij een groot gevaar. De kaarten eindigden op de kast en kregen een dikke laag stof. Superzonde! Daar moest iets mee gebeuren. Leonard schakelde de hulp in van goede vriendin Kirsten. Kirsten werkt in de DSV Vlietstede in Rijnsburg. Ze werkt dagelijks met oude dementerende ouderen. Ouderen die soms zo eenzaam zijn dat ze dankzij de dementie nog denken dat bepaalde familieleden nog leven…

Het plan was om iedereen in het bejaardentehuis een kaartje te geven, maar Kirsten heeft alle kaarten op de tafel gezet in de koffieruimte. Zodat iedereen alle kaarten kon lezen en hier een leuke herinnering aan heeft!

Veel ouderen waren enorm verbaasd dat de kaartjes ‘’helemaal’’ uit Veenendaal kwamen. Voor jullie idee, dat is ongeveer 90 km bij Rijnsburg vandaan. Leonard legt dit dagelijks af met zijn BIM bolide, maar met een BIM rollator wordt dat toch erg lastig…

Sommige oudjes zeiden zelfs gelijk dat de bloemen op de kaartjes gerbera’s zijn, Rijnsburg is een echt bloemendorp met de veiling en deze kennis gaat natuurlijk je hele leven mee.

Kirsten heeft ook kaarten meegegeven aan een collega op de andere afdeling. Ze heeft reacties gehad dat ze het ook hartstikke leuk vonden! De kaartenactie deed de ouderen goed.

In één kaartje hebben we een spelfout gemaakt, we hebben pragtig met een ‘’g’’ geschreven, we vonden het leuk om te zien hoeveel ouderen dit nog opviel! Dat houd ze weer een beetje jong.

We willen alle BIM Creators & familie/ vrienden bedanken voor de inzet voor deze leuke kaartenactie.

We wensen alle bedrijven en zorgpersoneel heel veel succes in de komende tijd.


Interessant voor jouw netwerk? Deel dit bericht op:


Samen sparren?

    Schrijf je hier in voor de BIM brief!

    In deze mail vind je een greep uit onze lopende projecten, een kijkje in de BIM keuken en natuurlijk een stukje kennisdeling. Onze slogan is niet voor niets: ''Strong by Collaboration''!

    Onze Partners

    Strong by Collaboration, één van onze krachten!
    BIM Creators werkt graag samen en dat doen wij onder andere met: