Actualiteiten rondom BIM en BIM Creators

Een dag uit het leven van …

De wereld van BIM is constant in beweging. De markt ziet hier steeds meer de voordelen van. Op onze blog delen we deze ontwikkelingen, onze ervaringen en ideeën rondom BIM en de BIM Creators.
“Kennis hebben is macht. Kennis delen is kracht!”


Graag willen wij jou laten zien hoe een werkdag van onze BIM Creators eruit ziet. Allereerst neemt BIM Modelleur Leonard van den Oever je mee in zijn werkdag.

Leonard is 22 jaar oud, woont in Rijnsburg en is nu ruim een jaar een trotse BIM Creator!

‘’Elke ochtend word ik rond 05:00 uur wakker door de wekker van mijn ouders die afgaat. Zij werken op de bloemenveiling in Rijnsburg en moeten dus vroeg hun bed uit. Meestal probeer ik nog een half uurtje verder te slapen totdat mijn eigen wekker gaat. Mijn dagen kan je herkennen aan de strakke schema’s die ik (vooral in de ochtend) erg vast naleef. Waarom? Goede vraag, kom ik zo op terug.

In ieder geval, ik start (na het wakker worden met mijn mobiel) aan mijn vaste ochtendroutine en probeer altijd rond 06.00 uur af te reizen naar Veenendaal. BIM Creators is een hele flexibele organisatie waarbij wijzelf onze eigen tijden mogen bepalen. Vandaar dat ik een strak schema naleef in de ochtend, zodat ik vroeg in Veenendaal ben, dan kan ik ook weer ‘’vroeg’’ naar huis. Zo ben ik in de gelegenheid voor de files uit te rijden en bespaart mij dat een hoop tijd.

Eenmaal in Veenendaal aangekomen is het 07:15 uur, ik doe de deur van de auto open en ik zie de zon achter het kantoorpand vandaan komen. Ik loop richting de deur en geniet nog even van de ochtendzon voordat ik mijn badge langs het automatische slot haal om de deur te openen.

Bij binnenkomst op de kantoortuin geef ik mijn collega’s een groet en geloof het of niet, mijn collega’s groeten altijd terug. Al kom ik vijf dagen per week al groetend de kantoortuin op lopen. Ik heb me nog weleens afgevraagd of ze een audiofragment afspelen bij mijn binnenkomst, ik heb hard gezocht maar ik heb ze nog niet kunnen betrappen hierop.

Na het groeten zoek ik een mooie werkplek uit tussen alle flexplekken. Ik start mijn laptop op en open mijn project. Terwijl mijn project aan het openen is loop ik naar de koelkast om mijn middageten in te leggen.

Leonard aan het werk op het BIM Creators kantoor in Veenendaal

Op het moment van schrijven ben ik voor een van onze opdrachtgevers bezig aan één van de grootste bouwprojecten in Nederland op het moment. Voor dit project heb ik de prefab tekeningen van de hemelwaterafvoersystemen gemaakt. Mijn projectcollega’s op locatie hebben het systeem uitgedacht en gemodelleerd, waar ik ervoor zorg dat deze informatie op tekeningen komt. Met deze tekeningen kunnen er in de fabriek prefab delen van 5 meter gefabriceerd worden. De collega’s op de bouwplaats hoeven dan alleen nog de prefab stukken aan elkaar te installeren.

Waarom wordt dit gedaan? Simpelweg om de reden dat het systeem erg hoog zit er met hoogwerkers gewerkt moet worden. Wanneer je voor elke bocht en elke appendage helemaal naar beneden moet, dan neemt dit te veel tijd in beslag. Nu wordt alles van tevoren geassembleerd en gaat het in grotere delen naar boven.

Genoeg over het project, weer terug naar het hoofdkantoor in Veenendaal. Op maandag en donderdag hebben wij ‘officeday’, op deze dagen zijn bijna alle collega’s op kantoor. Ook komen Wouter, Maartje en Michiel dan geregeld even langs om een praatje te maken. Geen opdringerig gesprek over je werkzaamheden en wanneer ze af zijn, maar echt over jou als persoon. Het gesprek over werk komt uiteraard ook altijd aan bod, hier mag je op ingaan of je beantwoordt de vraag met ‘’het gaat goed’’.

Op deze officeday hebben we standaard om 13:00 uur koffiemoment, hier wordt ingegaan op de lopende zaken. Denk hierbij aan nieuwtjes, maar ook worden nieuwe projecten besproken of eventueel nieuwe collega’s. Mocht er iemand nieuw gestart zijn bij BIM Creators, dan geeft de nieuwe collega een presentatie om zichzelf voor te stellen aan de groep. Aan het einde van het koffiemoment is er nog een rondvraag vanuit de directie: ‘’Hebben jullie nog problemen gehad of hebben jullie nog opmerkingen die jullie willen delen met de groep?’’.

Een belangrijk punt van mijn dagen op kantoor in Veenendaal, wat echt niet vergeten mag worden te vermelden, is dat er ruimte is voor het stellen van vragen aan collega’s. Kom ik ergens niet uit, dan is er alle gelegenheid mijn collega’s aan te schieten en vragen te stellen. Het is mooi om te zien dat iedereen elkaar wil helpen, daarnaast is er (vooral op een officeday) voldoende kennis in huis om jezelf verder te ontwikkelen.

Afgelopen week had ik bijvoorbeeld de irritatie dat ik elk T-stuk en verloop in het project moest voorzien van de juiste informatie, deze informatie moest ik er zelf tekstueel bijzetten, je begrijpt natuurlijk dat dit veel tijd in beslag neemt. Dit heb ik aangegeven bij een collega en de collega kwam met een mooie manier om met één druk op de knop alle informatie over het T-stuk of verloop op tekening te krijgen. Dit scheelt mij weer veel frustratie en de klant veel tijd.

Wanneer het kwart over drie is geweest eindigt mijn dag bij BIM Creators en ga ik met een voldaan gevoel, voor de files uit, weer naar huis.’’

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden bij BIM Creators? Neem een kijkje tussen onze vacatures!


Interessant voor jouw netwerk? Deel dit bericht op:


Samen sparren?

    Schrijf je hier in voor de BIM brief!

    In deze mail vind je een greep uit onze lopende projecten, een kijkje in de BIM keuken en natuurlijk een stukje kennisdeling. Onze slogan is niet voor niets: ''Strong by Collaboration''!

    Onze Partners

    Strong by Collaboration, één van onze krachten!
    BIM Creators werkt graag samen en dat doen wij onder andere met: