Actualiteiten rondom BIM en BIM Creators

Een dag uit het leven van…

De wereld van BIM is constant in beweging. De markt ziet hier steeds meer de voordelen van. Op onze blog delen we deze ontwikkelingen, onze ervaringen en ideeën rondom BIM en de BIM Creators.
“Kennis hebben is macht. Kennis delen is kracht!”


Gerben Dam, een 52-jarige techneut die al vanaf AutoCAD 1.0 in de elektrotechniek zit (AutoCAD 1.0 was nog met die vervelende inktpennen die zo lekker verstopt konden raken). Gerben heeft altijd interesse gehad in de techniek en zeker met de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden, zo ook met Revit en de BIM werkwijze. Gerben neemt jullie mee in één van zijn werkdagen.

“Kwart voor 6, de lichtwekker is al langzaam opgestart en de vogeltjes beginnen te fluiten. Opstaan dan maar, even wakker worden onder de douche en daarna de lunch klaarmaken. De koffiepot pruttelt voor het eerste bakkie. Ontbijt maken en de koffie rustig naar binnen gieten, bijna wakker.

Dan is het tijd, de tanden geschrobd, de baard gekamd en in de olie gezet met een groet en een kus gaan we op naar Benschop….maar eerst even de ramen krabben.

Het dorp uit richting de snelweg te samen met honderden andere vroege vogels onderweg naar het werk. Ik ben om 7:22 aangekomen bij Benschop, langzaam schuift de toegangspoort open, parkeren en naar binnen.

Binnen aangekomen loop ik naar mijn COVID-vrije werkplek, dan leg ik alle spullen klaar, bakkie T erbij en de lunch in de koelkast gezet. De PC is ondertussen opgestart en Revit opgestart.

Vandaag gaan we verder met de hotelkamers van Hotel Schiedam. Voor de uitvoering hebben we wanden tekeningen nodig, dit zijn tekeningen met daarop de installaties voor de te storten wanden en kolommen. Deze worden per kamertype uitgewerkt en gemaatvoerd vanuit een nullijn en vanuit de ruwe betonvloer.

Alleen in de te storten installatie worden deze wanden zichtbaar gemaakt met een plattegrond ter verduidelijking waar wel alle verschillende installatieonderdelen zoals schakelaars en wandcontactdozen.

Om 9 uur even bellen met de stagiaire Finn die ik mag begeleiden. Kijken of hij nog ergens tegenaan loopt of vragen over heeft. Nog enkele tips kunnen geven voor zijn “huiswerk” die jonge mannen pakken het allemaal snel op!

Om 10 uur tijd voor een kwartiertje pauze met collega’s op gepaste afstand in de kantine. De projectleider heeft na de pauze een klusje dat prioriteit heeft, de breedplaatvloer leverancier van Hotel Best heeft de Revit bestanden aangeleverd. De vraag aan mij is om te controleren of alle door ons opgegeven sparingen en centraaldozen hierin zijn overgenomen en/of er eventueel conflicten zijn met naden van de breedplaatvloeren met onze installatie.

Om 12:30 hebben we gezamenlijk lunch en daarna weer verder met het uit werken van de hotelkamers. Voor de uitvoering moet er per kamertype ook een plattegrond gemaakt worden waarop de overige installatiegegevens benoemd zijn, dus op welke hoogte de installatie zit welke niet in de gestorte wanden komt. De functies voor de wcd’s en de schakelcodes van de schakelaars.

Via Teams nog even een vraag gesteld aan mijn collega Wesley over de draaimogelijkheden van views op de sheets. Gelukkig kun je bij ons altijd met vragen terecht bij collega’s, een dag niets gevraagd is een dag niets geleerd!

Als je lekker bezig bent is het alweer snel half 5, en is er weer een dag voorbij. Tevreden rijd ik naar huis om daar eerst samen met mijn partner een rondje hard te lopen voor we samen gaan koken. Uiteindelijk naar bed om weer op te laden voor de volgende dag.”


Interessant voor jouw netwerk? Deel dit bericht op:


Samen sparren?

    Schrijf je hier in voor de BIM brief!

    In deze mail vind je een greep uit onze lopende projecten, een kijkje in de BIM keuken en natuurlijk een stukje kennisdeling. Onze slogan is niet voor niets: ''Strong by Collaboration''!

    Onze Partners

    Strong by Collaboration, één van onze krachten!
    BIM Creators werkt graag samen en dat doen wij onder andere met: