Actualiteiten rondom BIM en BIM Creators

Een dag uit het leven van…

De wereld van BIM is constant in beweging. De markt ziet hier steeds meer de voordelen van. Op onze blog delen we deze ontwikkelingen, onze ervaringen en ideeën rondom BIM en de BIM Creators.
“Kennis hebben is macht. Kennis delen is kracht!”


Wij nemen jullie regelmatig mee in een werkdag van onze collega’s. Deze keer vertelt Ramon hoe hij zijn werkdagen vanuit huis georganiseerd heeft. Lees verder, en wie weet doe je ideeën op die je thuis ook kunt toepassen! 

Ramon is 42 jaar oud en woont in Zwolle samen met zijn vriendin Marloes. Ramon is vanaf 1 februari 2019 een trotse BIM Creator.

“Na 20 jaar bij de Landmacht gewerkt te hebben, vond ik het wel tijd voor een rustige burgerbaan als BIM Modelleur. Echter, je kunt de man wel uit het defensie halen, maar niet defensie uit de man. Zelfs na bijna 2 jaar bij BIM Creators, zit structuur en regelmaat nog steeds in het bloed.”

Het is woensdag en net zoals alle woensdagen gaat mijn wekker om 06:00 uur met een hoop lawaai af. Snoozen doe ik niet aan, want ik heb mezelf ooit aangeleerd dat als het wekkertje gaat, ik direct opsta en dingen ga doen. Zo ook dus vandaag.

Ik loop direct naar onze koffiemachine en zet de eerste bak koffie. Terwijl op de achtergrond de bonen tot gruis worden vermalen, ben ik ondertussen m’n gezicht aan het wassen en m’n kleren aan het aan doen. Omdat het woensdag is en ik niet naar kantoor ga, worden het vandaag mijn thuis zit kleren. Een lekker zittende joggingbroek en een T-shirt volstaat wel.

Omdat ik graag koffie drink druk ik nog een keer op de knop. Dit geeft mij weer wat tijd om even in onze aquariums te kijken of alles nog goed gaat in de onderwaterwereld.”

Welke onderwaterwereld? Ramon heeft ook een webshop voor garnalen, al deze aquaria staan bij hem thuis. Interesse in zoetwatergarnalen als hobby? Kijk eens op zijn website: https://www.shrimpforyou.nl/

“De koffie is klaar en zet mezelf op de bank neer. Ik ben graag op de hoogte wat er in de wereld is gebeurd, daarom gaat de televisie op RTL 4 om eens te horen wat Jan de Hoop allemaal melden heeft.

Het is inmiddels half 7 en slinger de laptop aan. Ik kijk eerst even in m’n eigen mail om te zien of er nog bestellingen van de webshop (die we naast onze eigen baan hebben) binnen zijn gekomen of eventueel andere belangrijke meldingen. Aansluitend gaat de werkmail open en al snel blijkt dat er ook in de avond uurtjes hard gewerkt wordt door opdrachtgevers en BIM Creator collega’s, want mijn Outlook is nog amper opgestart en de mailtjes druppelen binnen. Een paar ter info mailtjes en een mailtje van een opdrachtgever om het één en ander te wijzigen in een project.

Het is klokslag 07:00 uur en ik zit helemaal gereed om aan de gang te gaan. Ik had 5 minuten eerder Revit al opgestart en het project geopend. In het mailtje van de opdrachtgever is te lezen dat de ventilatiekanalen op de eerste verdieping toch anders moeten i.v.m. de constructievloer. Hier een nette schets van hoe zij het in gedachten hebben. Gelukkig niet veel werk om het aan te passen.

Om 07:15 uur heb ik Jan wel genoeg gehoord en zet de televise op NPO 1, met  op de achtergrond het gebabbel van ‘Goedemorgen Nederland’ kan ik me prima concentreren op mijn werk.

Om 09:00 uur blijkt dat ik alweer een eind op weg ben met de aanpassingen, echter blijkt er op televisie dat er oudjes aan het sporten zijn en dan wordt het dus tijd om de radio aan te zetten. Uiteraard Q music met het foute uur. En zoals standaard even de benen strekken richting het koffieapparaat om nog een keertje te horen hoe de bonen tot gruis vermalen worden.

Ik ontbijt pas rond 09:00 uur, omdat ik mezelf direct om 07:00 al in het werk verdiep. Een simpel bakje Griekse Yoghurt met Crusli volstaat tot de lunch. Nadat ik weer voor een tweede keer op het knopje heb gedrukt van het koffieapparaat heb ik weer even tijd om onze onderwaterwereld te bekijken en alles wat erin leeft te voorzien van hun ontbijt.

Het is 12:00 uur. De aanpassingen zijn gereed op de eerste verdieping. Ik heb er nieuwe tekeningen van gemaakt en gemaild naar de opdrachtgever. Tussendoor nog enig contact gehad met een collega via Teams om zijn werk te controleren en daar waar nodig is even bij te sturen. Maar op woensdag 12:00 uur is het voor mij tijd om het werk af te sluiten en me gereed te maken voor de tweede helft van de dag welke gevuld gaat worden met school.

Even lunchen, mailtjes en bestellingen bekijken van de webshop en stipt om 13:00 uur weer gereed zitten voor de online lessen via Teams. Het betreft tot 15:00 uur luisteren naar een man met een Twents accent die het heeft over hydraulische schakelingen, verdelers en pompen van verwarm- en koelsystemen.

Om 15:00 uur is de online les klaar. Nog even de laatste zaken noteren voor het huiswerk en dan even een paar uurtjes tijd voor mezelf. In deze paar uurtjes heb ik mooi wat tijd om de bestellingen voor de webshop in te pakken.

Het zijn er voor vandaag maar 3 dus dat valt mee. Echter moeten ze voor 16:00 uur klaar zijn want dan worden ze opgehaald door het postorderbedrijf.

Ik rammel de bestellingen uit de printer. Pak wat dozen en vouw de bestellingen in elkaar tot het gewenste resultaat. Om 15:45 uur ben ik gereed en hopelijk nog net op tijd met inleveren. Om 16:05 uur, iets later dan gehoopt maar gelukkig nog wel op tijd. Nu weer naar huis en wachten tot 17:00 en m’n vriendin thuis komt.

Want zodra zij thuis komt, moeten we direct eten omdat om 18:00 het laatste voor vandaag op de planning staat.

Om 18:00 uur stap ik wederom in de auto om na een rit van ongeveer 10 minuten aan te komen op school. Hier hebben we de tweede helft van de schooldag. Het begint met een les Engels en het eindigt met warmteverlies berekeningen van gebouwen. Tot ongeveer 21:00 uur zitten we in een klaslokaal op 1,5 meter van elkaar, maar daarna zit de dag er eindelijk op en kan ik eindelijk genieten van wat vrije tijd. Thuis aangekomen pak ik twee borrelglaasjes en schenk voor mij en m’n vriendin een Jägermeister in om samen nog even bij te kletsen.

Tegen een uurtje of 22:45 gaan we richting bed, want zoals gebruikelijk gaat straks om 06:00 uur het wekkertje weer.”

 

 


Interessant voor jouw netwerk? Deel dit bericht op:


Samen sparren?

    Schrijf je hier in voor de BIM brief!

    In deze mail vind je een greep uit onze lopende projecten, een kijkje in de BIM keuken en natuurlijk een stukje kennisdeling. Onze slogan is niet voor niets: ''Strong by Collaboration''!

    Onze Partners

    Strong by Collaboration, één van onze krachten!
    BIM Creators werkt graag samen en dat doen wij onder andere met: