Actualiteiten rondom BIM en BIM Creators

Een dag uit het leven van…

De wereld van BIM is constant in beweging. De markt ziet hier steeds meer de voordelen van. Op onze blog delen we deze ontwikkelingen, onze ervaringen en ideeën rondom BIM en de BIM Creators.
“Kennis hebben is macht. Kennis delen is kracht!”


Maak kennis met BIM Modelleur Wesley en lees hoe zijn werkdag eruit ziet bij BIM Creators.

Wesley (29 jaar): ‘Ik woon al mijn hele leven in Oudewater en sinds een aantal jaar ook samen met mijn vriendin Linde. Sinds 1 mei 2019 ben ik werkzaam bij BIM Creators als BIM modelleur. Ik neem je mee in een werkdag.’

07:00 uur: ‘Met een kopje koffie en een ontbijtje start ik mijn werkdag en verplaats ik me naar onze andere slaapkamer. In eerste instantie zaten we nog aan de eettafel, maar aangezien het thuiswerken (week 17) langer duurt dan ik had verwacht hebben we toch een slaapkamer omgebouwd tot kantoor. Hier ben ik vier van de vijf dagen te vinden. De donderdag ben ik nog wel op kantoor voor ons wekelijkse sportmoment.’

07:30 uur: ‘Ik check mijn mail of er nog urgente dingen binnen zijn. Daarna spreek ik de dag kort door met mijn collega Laurenz en starten we met het modelleren. We werken op dit moment aan een grote renovatie van een kantoorpand uit 1907. Hierbij zijn we verantwoordelijk voor het modelleren van de data- en regelinstallaties. Dit pand is gestript en wordt nu opnieuw opgebouwd. Hierbij is het pand volledig ingescand aangezien de bestaande wanden van in dit pand soms 50 centimeter dik zijn en er per wand afwijkingen zijn te vinden. De grootste uitdaging zit hem in het krappe gang gedeelte waar alle installaties voor een kantoorpand anno nu samenkomen.’

12:00 uur: ‘Snel een boterham smeren zodat ik die op weg naar de klant op kan eten. Vandaag een afspraak voor een kennismaking bij een potentiele klant samen met mijn collega Maartje. We gaan regelmatig mee op zulke kennismakingsgesprekken om verschillende installateurs te leren kennen en te kijken waarin wij met die partijen kunnen samenwerken. Iemand van de directie is hierbij voor de kennismaking en de harde afspraken en wij kunnen dan de vragen beantwoorden over het ‘BIM gedeelte’. Daarnaast krijgt de klant zo gelijk een indruk van één van de potentiële modelleurs voor hun project.’

14:00 uur: ‘Terug op mijn ‘kantoor’ neem ik wat vragen door met Laurenz over het project en maak zelf mijn werkzaamheden af waar ik vanmorgen mee begonnen was.
Rond 16:00 uur zit mijn werkdag er weer op en doordat ik thuiswerk heb ik nog de hele avond voor me. In de avond staat er bijna altijd nog wat sport op het programma, van een potje tennis, voetbal tot een rondje op de mountainbike het maakt mij eigenlijk niet veel uit en ben graag sportief bezig.’


Interessant voor jouw netwerk? Deel dit bericht op:


Samen sparren?

    Schrijf je hier in voor de BIM brief!

    In deze mail vind je een greep uit onze lopende projecten, een kijkje in de BIM keuken en natuurlijk een stukje kennisdeling. Onze slogan is niet voor niets: ''Strong by Collaboration''!

    Onze Partners

    Strong by Collaboration, één van onze krachten!
    BIM Creators werkt graag samen en dat doen wij onder andere met: