Actualiteiten rondom BIM en BIM Creators

Delen is vermenigvuldigen; het ontstaan van de BIM Coördinator Masterclass

De wereld van BIM is constant in beweging. De markt ziet hier steeds meer de voordelen van. Op onze blog delen we deze ontwikkelingen, onze ervaringen en ideeën rondom BIM en de BIM Creators.
“Kennis hebben is macht. Kennis delen is kracht!”


BIM Creators Academy en Bluetech Engineering bieden samen DE volledige BIM Coördinator Masterclass aan! Hoe is dit initiatief ontstaan? Maartje Luksemburg en Arne Benner vertellen je hier graag meer over!

Arne Benner

Bluetech Engineering is alweer 8 jaar actief in de BIM sector. Bluetech leidt eigen BIMmers op en detacheert deze bij verschillende opdrachtgevers op mooie projecten. Voor de ervaren BIMmers was er binnen Bluetech geen vervolgopleiding richting BIM coördinator. Voor Bluetech een reden om drie jaar geleden met een werkgroep BIM Coördinator aan de slag te gaan. Al snel kwamen we uit bij BIMpuls, een ervaren BIM georiënteerde club gespecialiseerd in o.a. het ontwikkelen van incompany trainingen. Samen met BIMpuls en ervaren BIM coördinatoren is de inhoud van het programma BIM Coördinator Masterclass gemaakt.

Maartje Luksemburg

Vanuit BIM Creators Academy was er een soortgelijke behoefte, wij hadden hetzelfde idee omdat in onze optiek er nog geen volledige opleiding  was voor de BIM coördinator specifiek gericht op de installatiebranche. Waarin zowel softskills, software en het BIM proces worden behandeld door trainers die nog dagelijks in de praktijk staan en dus ook direct praktijkvoorbeelden kunnen geven.

BIM Coördinator Masterclass

Zowel BIM Creators als Bluetech Engineering hebben de behoefte aan verdere ontwikkeling van onze eigen BIMmers. Daarom hebben wij voor een samenwerking tussen Bluetech engineering en BIM Creators Academy gekozen om krachten te bundelen en samen sterker te staan in het BIM netwerk. Delen is vermenigvuldigen en BIM is immers kennis delen.

Zowel BIM Creators als Bluetech Engineering vinden het leuk om met vernieuwende zaken bezig te zijn. Iets wat een ander laat liggen omdat het te ingewikkeld is of omdat simpelweg de kennis ontbreekt. Voor ons is dat juist de reden om het te onderzoeken en ons “kop boven het maaiveld uit te willen steken”. Iets waar we trots op zijn!


Interessant voor jouw netwerk? Deel dit bericht op:


Samen sparren?

    Schrijf je hier in voor de BIM brief!

    In deze mail vind je een greep uit onze lopende projecten, een kijkje in de BIM keuken en natuurlijk een stukje kennisdeling. Onze slogan is niet voor niets: ''Strong by Collaboration''!

    Onze Partners

    Strong by Collaboration, één van onze krachten!
    BIM Creators werkt graag samen en dat doen wij onder andere met: