Actualiteiten rondom BIM en BIM Creators

De dag in het leven van… een Woeffice Manager

De wereld van BIM is constant in beweging. De markt ziet hier steeds meer de voordelen van. Op onze blog delen we deze ontwikkelingen, onze ervaringen en ideeën rondom BIM en de BIM Creators.
“Kennis hebben is macht. Kennis delen is kracht!”


Vandaag vertel ik jullie over mijn werkdagen bij BIM Creators, maar ik zal mezelf eerst voorstellen.

Ik ben Senna bijna 11 jaar oud en ik woon bij Sharlene en Jos. Sharlene werkt ook in het office team van BIM Creators en soms heeft ze drukke dagen en dan mag ik mee naar kantoor om haar en onze collega’s te helpen.

Ik begreep van Sharlene dat het goed voor de gezondheid van de collega’s is om een kantoorhond te hebben. Ik wissel deze taak af met andere honden waarvan hun huisgenoten ook bij BIM Creators werken. Eevee van Tim is er regelmatig, en tegenwoordig zijn er 2 pups in ons team Woeffice Managers bij. Sokko van Jeffrey en Tes van Maartje. Maar die moeten we alles nog leren want nu spelen ze alleen nog maar.

Straks kunnen de pups ook goed helpen, want een kantoorhond reduceert onder andere stress, levert meer vrolijkheid op, verbetert de samenwerking vanwege de onderlinge communicatie (ze moeten overleggen wie ik even naar buiten laat gaan) en blijkbaar draag ik als hond bepaalde microben met me mee die goed zijn voor een mens die de weerstand verbetert en daarom weer zorgt voor een lager ziekteverzuim! Al met al, ik ben onmisbaar ?. Bij Google in Amerika hebben ze zelfs al een ontmoetingscafé voor de medewerkers en hun honden inclusief de meest luxe brokken die er te krijgen zijn. Mochten we ooit een eigen kantine krijgen, dan ga ik dit ook vragen aan Wouter, Michiel en Maartje.

Nu zorgen ze ook goed voor ons want op kantoor staan standaard hondenkoekjes en ik weet dat als ik bij die kast ga zitten, dat er altijd wel iemand is die ik kan overtuigen om mij een koekje te geven. Dan ga ik netjes rechtop zitten en laat ik zien dat ik een ‘high five’ kan. En niet om op te scheppen maar dat kan ik met mijn linker – EN rechterpoot.

Sharlene en ik komen meestal rond half 9 aan op kantoor en dat laat ik weten. Dan blaf ik alvast luid, zodra ik uit de auto spring, zodat iedereen weet dat ik eraan kom. Als we boven zijn dan ren ik enthousiast een rondje en trippel ik daarna langs alle collega’s en gun ik ze de mogelijkheid om mij even te aaien. Dan ga ik even wat drinken en zoek ik een plekje om rustig te liggen en te observeren wat iedereen aan het doen is.

Aan mij is de taak te informeren als we bezoek krijgen, als de bel gaat spring ik op om de bezoekers warm te ontvangen. Ik loop mee met ze naar de vergaderruimte terwijl Sharlene dan iets te drinken voor ze pakt. Dan hebben ze ook gelijk iets leuks om over te praten: Over mij!

Mocht er zomaar iemand kantoor binnen stappen die ik niet ken, dan blaf ik even zodat iedereen weet dat er iemand is.

Ik zorg er ook altijd voor dat iedereen zijn tas netjes op zijn bureau zet of dicht doet. Anders stop ik mijn neus erin en probeer ik t achterhalen of ze wel een gezonde lunch bij zich hebben. Gelukkig nemen veel collega’s wel voor mij een koekje of extra plakje worst mee, dus dan vind ik het al snel goed.

Verder zorg ik ook dat collega’s beweging krijgen, ik laat ze af en toe een balletje gooien of ik loop even met ze mee naar buiten als ze korte pauze nemen en soms ga ik ook in de lange pauze lekker mee wandelen. Daarna moet ik altijd even bijkomen dus doe ik even een dutje.

Ook controleer ik als ik op kantoor ben de prullenbakken of er geen etensresten in zitten, anders ga ik erbij zitten en dan weten ze dat de zak even vervangen moet worden. Want ja, mijn neus is net even iets beter dan die van mijn collega’s.

Tot ze me nodig hebben trek ik me weer even terug onder een bureau en wissel ik steeds van plek om te liggen om iedereen genoeg aandacht te geven.

Mijn werkdag zit erop als Sharlene haar spullen gaat inpakken, dan spits ik mijn oren en begin ik weer mijn afscheidsrondje.

En dan weer in de auto richting Tiel. De werkdag zit er weer op.


Interessant voor jouw netwerk? Deel dit bericht op:


Samen sparren?

    Schrijf je hier in voor de BIM brief!

    In deze mail vind je een greep uit onze lopende projecten, een kijkje in de BIM keuken en natuurlijk een stukje kennisdeling. Onze slogan is niet voor niets: ''Strong by Collaboration''!

    Onze Partners

    Strong by Collaboration, één van onze krachten!
    BIM Creators werkt graag samen en dat doen wij onder andere met: