Actualiteiten rondom BIM en BIM Creators

ChargeFreeHome en BIM Creators

De wereld van BIM is constant in beweging. De markt ziet hier steeds meer de voordelen van. Op onze blog delen we deze ontwikkelingen, onze ervaringen en ideeën rondom BIM en de BIM Creators.
“Kennis hebben is macht. Kennis delen is kracht!”


“Van BENG naar BELG”

Sinds een half jaar hebben we een samenwerking met Henk van Houten, de grondlegger van ChargeFreeHome. We hebben onze visies naast elkaar gelegd en gesproken over de toegevoegde waarde van het BIMmen in het concept van ChargeFreeHome.

Lees hier meer over onze unieke samenwerking.

Duurzame woonwijk komt tot stand door een duurzame relatie

Het idee is om een woonwijk te bouwen waar de woningen allen zijn voorzien van een lessenaarsdak vol met geïntegreerde zonnepanelen. Uiteraard zijn de woningen voorzien van zonnecollectoren, hoge isolatie, drie dubbel glas, aardwarmtepomp, warmte-terug-win-installatie, accu etc. Buurtopslag van de energie en doorgifte aan nabijgelegen woningen of/en gebruik elektrische auto’s. De wijk zal mogelijk bestaan uit 2 wijken van 24 woningen totaal 48 woningen dit allen in CPO-vorm om de keuze aan de bewoners te laten en niet aan een gemeente of projectontwikkelaar die bepaald wat er gebouwd wordt. Naast de eigen energievoorziening zal er naar verwachting 1.000.000 kWh terug geleverd worden. De ChargeFreeHome is een woning die geheel zelfvoorzienend en elektriciteit leverend is maar daarnaast een huis dat ook een “thuis” is.

Van Houten verteld; Een BENG is de nieuwe norm (Bijna Energie Neutraal Gebouw) ze hebben er 2 jaar over gedaan om de software te maken het is de vervanger van de EPC-norm. Wat is bijna? De BELG komt van mij en is een Bewust Energie Leverend Gebouw wat er ook voor staat dat er nul-vraag is. Als we vanaf nu alleen BELG gaan bouwen dan besparen we over 10 jaar als 1 miljoen huizen zijn gebouwd 15 miljard ton CO2-UITSTOOT per jaar.

De sterke punten van dit plan zijn: Zelfvoorzienend, Terugleverend, Financieel voordeel, CO2 Beperkend.

In het BIM, visualiseren en duurzaamheid zijn we vanuit BIM Creators een mooie samenwerking aangegaan. Tim Bouman, Vincent Beers en Maartje Luksemburg hebben samen met Henk dit in kaart gebracht, advies gegeven over de duurzame installaties en we hebben dit concept letterlijk een gezicht gegeven door middel van visualisatie van het ontwerp van Ernst Architect.

Henk is met zijn enthousiasme een team van partners aan het verzamelen zodat dit project in de toekomst uitgewerkt kan worden.

BIM Creators gelooft in ChargeFreeHome!


Interessant voor jouw netwerk? Deel dit bericht op:


Samen sparren?

    Schrijf je hier in voor de BIM brief!

    In deze mail vind je een greep uit onze lopende projecten, een kijkje in de BIM keuken en natuurlijk een stukje kennisdeling. Onze slogan is niet voor niets: ''Strong by Collaboration''!

    Onze Partners

    Strong by Collaboration, één van onze krachten!
    BIM Creators werkt graag samen en dat doen wij onder andere met: