Actualiteiten rondom BIM en BIM Creators

BIM Creators verwelkomt eerste vrouwelijke BIM Engineer!

De wereld van BIM is constant in beweging. De markt ziet hier steeds meer de voordelen van. Op onze blog delen we deze ontwikkelingen, onze ervaringen en ideeën rondom BIM en de BIM Creators.
“Kennis hebben is macht. Kennis delen is kracht!”


BIM Creators is trots op het feit dat wij, naast onze dames in ons office team, een vrouwelijke BIM Engineer in ons BIM Creators team hebben toegevoegd: Martina Gartlehner! Zij stelt zich graag even aan jullie voor.

“Hi! Ik ben Martina, 25 jaar oud en ik kom oorspronkelijk uit Oostenrijk. Sinds 3 jaar ben ik werkzaam in de installatietechniek. Na mijn studie ben ik, in oktober 2016, begonnen bij een installateur.  Na 3 jaar heb ik deze installateur verlaten voor een nieuwe uitdaging bij BIM Creators. Ik heb er bewust voor gekozen om van een installateur over te stappen naar BIM Creators, omdat de manier van samenwerken mij vooral erg aanspreekt. Het ‘’BIMmen’’ zorgt ervoor dat de efficiëntie in een project omhoog gaat, waardoor er onder andere ook minder faalkosten ontstaan. Het draait immers allemaal om: ‘’Strong by collaboration’’.

Ik heb destijds voor de installatietechniek gekozen, omdat ik ben opgegroeid met veel mannen om mij heen en ik vond techniek altijd al interessant. In Oostenrijk heb ik als 14-jarige voor een brede, technische opleiding gekozen. Tijdens deze opleiding vond ik installatietechniek het meest interessant en daarom heb ik toen besloten hierin door te gaan.

Als ik vertel dat ik in de techniek werk krijg ik vaak twee reacties: ‘Werk je echt buiten in die ‘’vieze’’ bouw?’ en ‘Hoe is dat als enige vrouw tussen al die mannen?’. Als antwoord op de eerste vraag geef ik altijd, dat ik “gewoon” zoals andere vrouwen vaak achter de computer op kantoor werk.  In mijn positie als BIM Engineer modelleer, ontwerp en bereken ik nieuwe installaties achter mijn bureau. Dit vraagt niet alleen om technische kennis, maar vaak ook creativiteit om samen tot een goede oplossing te kunnen komen. Ik denk daarom dat het belangrijk is om het imago van de installatietechniek te veranderen; laten zien dat het niet alleen het “vieze” werk is.
En tussen al de mannen: Eerlijk gezegd vind ik het echt leuk! Ik houd van de directe manier van communiceren met elkaar, zeggen waar het om gaat en er niet omheen draaien. Daarnaast heeft het zijn van één van de weinige vrouwen zo zijn voordelen… je wordt in een mannenbedrijf toch wel altijd een beetje op handen gedragen door de mannen.

Mijn ambitie voor de komende jaren is duidelijk: leren, heel veel leren. De installatietechniek en de wereld van BIM  is zo breed dat je je constant verder kunt ontwikkelen. Meer ervaring opdoen, doorgroeien en hierdoor hopelijk ook andere vrouwen inspireren om de techniek in te gaan!”


Interessant voor jouw netwerk? Deel dit bericht op:


Samen sparren?

    Schrijf je hier in voor de BIM brief!

    In deze mail vind je een greep uit onze lopende projecten, een kijkje in de BIM keuken en natuurlijk een stukje kennisdeling. Onze slogan is niet voor niets: ''Strong by Collaboration''!

    Onze Partners

    Strong by Collaboration, één van onze krachten!
    BIM Creators werkt graag samen en dat doen wij onder andere met: