Actualiteiten rondom BIM en BIM Creators

BIM Creators en ZuidPlus; sterk door samenwerking

De wereld van BIM is constant in beweging. De markt ziet hier steeds meer de voordelen van. Op onze blog delen we deze ontwikkelingen, onze ervaringen en ideeën rondom BIM en de BIM Creators.
“Kennis hebben is macht. Kennis delen is kracht!”


Wij werken met BIM Creators al enige tijd samen met Tom Wiersma op het project ZuidPlus. Wij vroegen hem om zijn ervaringen m.b.t. onze samenwerking onder woorden te brengen.

Hoe ben je met BIM Creators in contact gekomen?

‘Begin 2017 raakte ik in gesprek met Wouter Balk  om te praten over het opstarten van BIM werkzaamheden bij het project ZuidPlus. Ik kende Wouter, hij was betrokken bij het IXas project. Ik heb daar goede feedback gekregen en wilde daarom graag met Wouter van gedachten wisselen hoe we BIM konden inrichten bij ZuidPlus. Zo ben ik in contact gekomen met BIM Creators.’

Kun je het project beschrijven waar BIM Creators bij betrokken is?

‘Een groep medewerkers van BIM Creators maakt onderdeel uit van het BIM team binnen ZuidPlus om alle installatie technische voorzieningen te modelleren. Het team van BIM Creators is betrokken bij vrijwel de gehele projectscope, zoals het station, de bruggen, de openbare ruimte en de tunnels. En daarnaast de totale afstemming met andere disciplines in het project, zoals bouw en civiel.

Wat is het onderscheidend vermogen van BIM Creators?

‘BIM Creators heeft vakkundige BIM modelleurs die breed ingezet kunnen worden. Ze kunnen snel meedraaien in het team.’

Zou je BIM Creators aanbevelen in je netwerk?

‘Ik kan het werken met BIM Creators positief aanbevelen!’

 

 


Interessant voor jouw netwerk? Deel dit bericht op:


Samen sparren?

    Schrijf je hier in voor de BIM brief!

    In deze mail vind je een greep uit onze lopende projecten, een kijkje in de BIM keuken en natuurlijk een stukje kennisdeling. Onze slogan is niet voor niets: ''Strong by Collaboration''!

    Onze Partners

    Strong by Collaboration, één van onze krachten!
    BIM Creators werkt graag samen en dat doen wij onder andere met: