Actualiteiten rondom BIM en BIM Creators

BIM Creators, BIMpuls helpen Batenburg Installatietechniek de implementatie van de BIM werkmethodiek

De wereld van BIM is constant in beweging. De markt ziet hier steeds meer de voordelen van. Op onze blog delen we deze ontwikkelingen, onze ervaringen en ideeën rondom BIM en de BIM Creators.
“Kennis hebben is macht. Kennis delen is kracht!”


BIM Creators heeft de afgelopen maanden samen met BIMpuls grote stappen gezet bij Batenburg Installatietechniek met betrekking tot de implementatie van de BIM werkmethodiek, speciaal in het vast leggen van werkprocessen binnen de volledige divisie Installatietechniek.

BIM Creator Dennis Ruck en Bas Spaan van BIMpuls zijn enige tijd geleden gestart met Fase 1 van deze implementatie.

‘’Tijdens de uitvoering van een project worden er door diverse werkmaatschappijen verschillende installaties gemodelleerd. Deze bedrijven hebben allemaal hun eigen werkproces en hierdoor hebben ook alle Batenburg werkmaatschappijen hun eigen individuele werkprocessen. Door samen deze processen in een template vast te leggen, zijn alle basisinstellingen van de verschillende werkmaatschappijen hetzelfde. Hierdoor kunnen wij gemakkelijker klussen voor elkaar uitvoeren of overnemen zonder uit te moeten zoeken hoe het werkproces precies zit. BIM Creators helpt ons hierbij, wat uiteindelijk gaat zorgen voor een gemakkelijker werkproces,’’ aldus een werknemer van Van Dalen Installatietechniek.

“Mooi om te zien dat een organisatie dat uit verschillende werkmaatschappijen bestaat toch zo op één lijn zit als het gaat om standaardisatie, zonder dat dit directief wordt opgelegd. Bij Batenburg snappen ze echt wat het inhoud om deze ontwikkeling integraal op te pakken,” aldus Bas Spaan en Dennis Ruck.

Leuk om te vermelden vanuit BIM Creators & BIMpuls is dat wij gaan starten met Fase 2 in deze mooie samenwerking. We kijken er met zijn allen naar uit!


Interessant voor jouw netwerk? Deel dit bericht op:


Samen sparren?

    Schrijf je hier in voor de BIM brief!

    In deze mail vind je een greep uit onze lopende projecten, een kijkje in de BIM keuken en natuurlijk een stukje kennisdeling. Onze slogan is niet voor niets: ''Strong by Collaboration''!

    Onze Partners

    Strong by Collaboration, één van onze krachten!
    BIM Creators werkt graag samen en dat doen wij onder andere met: