Actualiteiten rondom BIM en BIM Creators

BIM Creators Academy: Startend BIM modelleur training met Unihorn

De wereld van BIM is constant in beweging. De markt ziet hier steeds meer de voordelen van. Op onze blog delen we deze ontwikkelingen, onze ervaringen en ideeën rondom BIM en de BIM Creators.
“Kennis hebben is macht. Kennis delen is kracht!”


Onlangs hebben wij voor de firma Unihorn weer een Startende BIM Modelleur training afgerond. BIM Creators Academy vroeg de heren die de training hebben gevolgd hoe zij dit ervaren hebben.

Marco Simon vertelt ons dat hij de Startende Modelleur training heeft gedaan omdat hij zichzelf verder wilde ontwikkelen. “Ik had vooraf al het één en ander qua informatie gekregen en dat gaf me een positieve instelling van de training vooraf.” Marco heeft veel geleerd en vond de trainer goed lesgeven. “Ik ga het modelleren nu vaker toepassing in de scan metingen.”

Ook vroegen we aan Rudy Leek hoe hij terugkijkt op de training. “Ik wilde de training volgen omdat wij steeds vaker vanuit opdrachtgevers de vraag krijgen of wij – als landmeetkundig bedrijf – vanuit Revit objecten of punten kunnen uitzetten. Wij hebben ruim ervaring met AutoCAD en Civil3D, maar niet met Revit, terwijl dit steeds meer opduikt.” De basis Revit training sluit hier goed op aan. Wat betreft zijn verwachtingen vooraf vertelt Rudy het volgende: “Ik had de hoop om een stuk meer wegwijs te worden in de wereld van Revit en met name achter de ‘manier van denken’ te komen die Revit verwacht. Daarnaast wilde ik ook een relatie te kunnen leggen tussen de BIM omgeving naar het daadwerkelijk uitzetten op de bouwplaats en as-built gegevens te kunnen verwerken.”
En ga je het ook daadwerkelijk toepassen? “Deze manier van werken (BIM) wordt steeds meer de standaard, nu kunnen wij dit nu ook gebruiken in onze werkwijzen. Als landmeetkundig bedrijf zijn we minder betrokken bij het ontwerpproces. Heel specifiek is het lastig om aan te wijzen waar wij Revit gaan toepassen, maar BIM komt natuurlijk gedurende de bouw in allerlei facetten voor. Maatvoering tijdens de realisatie, controle en as-built.”
In het geheel terugkijkend vindt Rudy de training heel direct en leerzaam, voornamelijk door de kleine groep en de manier van lesgeven was prettig, omdat niet een ‘klik-hier-klik-daar’ cursus is. “Ook waren de opdrachten en uitleg erg leerzaam.”

We spraken na afloop met teammanager van Unihorn Geodata & Monitoring Hans Dekker. “Ik ben erg trots en tevreden over ook deze samenwerking met BIM Creators, de trainer kon zich goed inleven in “onze” landmeetkundige materie, en de locatie van BIM Creators is een uitstekende plek om een goede opleiding te volgen.”

Op de laatste dag heeft Unihorn ons getrakteerd op echte brabantse worstenbroodjes en de ECHTE XXL Bosche Bol. Bedankt voor de samenwerking wederom!

Heb je ook interesse voor deze of één van onze andere trainingen van BIM Creators Academy? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!


Interessant voor jouw netwerk? Deel dit bericht op:


Samen sparren?

    Schrijf je hier in voor de BIM brief!

    In deze mail vind je een greep uit onze lopende projecten, een kijkje in de BIM keuken en natuurlijk een stukje kennisdeling. Onze slogan is niet voor niets: ''Strong by Collaboration''!

    Onze Partners

    Strong by Collaboration, één van onze krachten!
    BIM Creators werkt graag samen en dat doen wij onder andere met: