Elk foutje aan het licht

Clash detectie

Als er zoveel partijen tegelijkertijd werken aan een project, hoe zorg je er dan voor dat er nergens kostbare fouten worden gemaakt?

Wat voor een onderaannemer de juiste oplossing kan zijn kan voor een andere partij het grootste probleem betekenen. Deze problemen komen in de praktijk helaas pas tijdens de bouwfase aan het licht. Dit betekent enorme vertraging, ontevreden opdrachtgevers en onverwacht hoge kostenposten.


Clash detectie - BIM-Creators

Met de clash detectie komt elk foutje aan het licht

Door middel van clashdetectie zijn wij in staat om het ontwerp tot in de kleinste details op fouten te controleren. De clashdetectie zorgt voor een effectieve identificatie, controle en rapportage van verstoringen en clashes in het BIM 3D model.

Via coördinatie zorgen wij ervoor dat alle 3D modellen van alle betrokken partijen samen worden gebracht in een BIM model. Een BIM Regisseur zorgt er vervolgens voor dat zelfs het kleinste detail op fouten wordt getest.
Op deze manier voorkom je kostbare ontwerpfouten, onnodige vertraging en ontevreden opdrachtgevers.
Benieuwd of jullie bouwproject wel vlekkeloos verloopt? Schakel op tijd één van onze BIM Creators in.

Voorbeelden van Clash detectie


Stap in de toekomst en laat de concurrenten achter je

Met BIM wisselt iedereen gemakkelijk alle gegevens uit binnen hetzelfde informatiemodel. Elke partij die betrokken is bij het project beschikt dankzij BIM over exact dezelfde en actuele gegevens. Zo spreekt iedereen dezelfde taal, houdt je het overzicht en halveer je de projectduur. BIM Creators kan je daarbij ondersteunen door het BIM team op locatie van BIM expertise te voorzien, door de medewerkers onze opleiding voor junior BIM modelleur te laten volgen of door het BIM project aan te nemen.

Samenwerken, persoonlijke begeleiding, kennisdeling en transparantie staan bij ons voorop.


Samen sparren?