Actualiteiten rondom BIM en BIM Creators

Een dag uit het leven van …

De wereld van BIM is constant in beweging. De markt ziet hier steeds meer de voordelen van. Op onze blog delen we deze ontwikkelingen, onze ervaringen en ideeën rondom BIM en de BIM Creators.
“Kennis hebben is macht. Kennis delen is kracht!”


Graag willen we jou laten zien hoe onze collega’s hun werkdag ervaren bij BIM Creators. Deze keer is het de beurt aan Mario Nijhof.  Werkzaam als BIM Modelleur.

Mario is 33 jaar oud en woont in Houten samen met zijn vrouw Sharon en twee prinsesjes Siënna en Manoa. Mario is vanaf 1 september 2019 een trotse BIM Creator.

In deze gekke Corona tijd staan wij als gezin best onder druk. Sharon is parttime fotograaf en parttime dans- en sportdocent, dit zijn beide beroepen die je erg lastig vanuit huis kunt uitoefenen. Vanwege de 1.5m regel worden er allerlei constructies bedacht om het werk toch door te laten gaan.

En zoals iedereen wel weet; de kinderen konden nog niet naar school, niet naar de opvang en niet naar opa en oma. Oftewel, we zijn gezellig samen thuis. Stiekem geniet ik hier wel heel erg van. De ‘family time’ is veel frequenter, maar de kids zijn er ook wel aan toe om het normale leven weer op te pakken. Papa en mama natuurlijk ook wel.

Als modelleur kan ik goed thuis werken, we hebben op zolder een prima kantoor ingericht en via het door BIM Creators aangelegde netwerk kan ik thuis overal bij. Het is erg prettig om bij deze flexibele werkgever in dienst te zijn, ik ben bijvoorbeeld zelf in controle over de invulling van mijn uren. Dit geeft mij rust en ruimte om de privé- en werksituatie te combineren.

Nu neem ik je mee in een dag uit mijn leven, natuurlijk hier en daar wat aangedikt maar dit maakt het wel leuk!

06:45 uur

Manoa:                “Mama………. Papa………………. Mamaaaaa………. “PAPAAAAAAAAAAAA!”

Ik:                          “Hmmgrpf…. Hmm….. Ja ja we zijn wakker… *gaap* … Ik kom eraan!”

06:47 uur

Ik:                          “Goedemorgen schatje.”

Gestommel op de trap van zolder.

Siënna:                “Goedemorgen papa en mama, ik ben ook wakker.”

En zo begint bij ons een gemiddelde ‘Coronatijd’ dag. We gaan dan met z’n viertjes in onze pyjama’s naar beneden om een lekker ontbijtje klaar maken. Meestal broodjes uit de oven, scrambled eggs en een beetje yoghurt. Perfect toch?
Sharon en ik plannen meestal 2 dagen vooruit wie er wanneer en hoe lang werkt. Op dit moment zit ik in de opleveringsfase van mijn project en ben ik erg druk. Zoals in elke relatie is het geven en nemen, ook hierin en in goed overleg komen we er altijd uit.

Nadat we het ontbijt op hebben ruimen we samen de tafel af. Althans dat is het idee, want meestal smeren de kids hem net voor het moment er besloten wordt om op te gaan ruimen. Het is mijn werkochtend en daarom ga ik eerst de badkamer in om te douchen en aan te kleden, daarna de trap op naar de zolder en maak ik mijn werkplek klaar.
Het eerste wat ik doe is mijn mail en Teams berichten checken. Nieuws? Nieuwe berichten? En dan is het eindelijk zover: Revit!

10:14 uur

Gestommel op de trap… toek… toek… toek… en dan klik, de deurklink.

Manoa:                “Papa je moet zachtjes zijn want de baby slaapt.” (de baby is haar popje)

Ik, fluisterend:   “Oh ja ik zal heel stil zijn…”

Ok, waar was ik gebleven? Oh ja Revit!

10:54 uur

Gestommel op de trap…. toek..toek…toek…. en dan klik, de deurklink.

Siënna:                “Papa, mag ik je opmaken?”

Ik:                          “Liefie, jongens dragen geen make-up. Misschien kan je de make-up pop opmaken?”

Siënna:                “Oh ja, goed idee!”

Ok, waar was ik gebleven? Oh ja Revit!

12:00 uur

Sharon:                “Mááár! De lunch is klaar, kom je?”

Dan is het tijd voor de lunch en ook het moment dat Sharon en ik wisselen. Sharon gaat werken en ik ben ‘s middags met de kids.

Rond 18:30 uur ‘s avonds gaan we na het eten met z’n allen naar boven om de kinderen klaar te maken voor bed. Meestal liggen ze rond 19:30 uur en zijn ze hopelijk stil.

19:31 uur

Ik:                          “Oké, op onze tenen naar ons kantoor en verder werken.”

Sharon:                “Yes.”

We proberen onze werkdag rond 22:30 af te sluiten, maar we vinden het beide erg prettig om ‘s avonds in stilte te werken. Wellicht herkenbaar?

23:15 uur

Ik:                           “Doe jij de lamp uit?”

Sharon:                “Ja, slaap lekker.”

Ik:                          “Slaap lekker.”


Interessant voor jouw netwerk? Deel dit bericht op:


Samen sparren?

Schrijf je hier in voor de BIM brief!

In deze mail vind je een greep uit onze lopende projecten, een kijkje in de BIM keuken en natuurlijk een stukje kennisdeling. Onze slogan is niet voor niets: ''Strong by Collaboration''!

Onze Partners

Strong by Collaboration, één van onze krachten!
BIM Creators werkt graag samen en dat doen wij onder andere met: